FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Finanţelor (MF) a atras 853,9 milioane lei şi, respectiv, 162,7 milioane euro, valori însumând 1,65 miliarde lei, prin a zecea ofertă primară de vânzare de titluri de stat pentru populaţie, Fidelis, derulată în ultimii trei ani prin sistemele Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Valoarea celor zece runde de finanţare derulate în ultimii trei ani la BVB de către Ministerul Finanţelor se apropie de 15,2 miliarde lei.

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor: „Parteneriatul statului român cu instituţiile pieţei de capital oferă o platformă stabilă pentru economiile şi investiţiile persoanelor fizice care participă la emisiunile lansate în cadrul Programului Fidelis.

Continuitatea prin ediţii trimestriale, condiţiile avantajoase, precum şi mecanismele bine dezvoltate ale sindicatului de intermediare şi ale Bursei, atrag cu fiecare nouă emisiune noi investitori şi oferă oportunităţi de reinvestire clienţilor care au accesat astfel de instrumente încă de la relansarea lor în 2020.

Din cele patru ediţii Fidelis oferite în acest an, oferta lunii decembrie, în care investitorii au plasat aproximativ 1,7 miliarde lei echivalent, reprezintă al doilea succes al anului după oferta lunii aprilie.

Sumele importante investite în acest an, de aproximativ 6 miliarde lei echivalent, reflectă atât încrederea investitorilor în capacitatea statului român de a oferi instrumente sigure şi avantajoase, dar şi încrederea că banii lor sunt pe mâini bune, partenerii noştri fiind implicaţi cu profesionalism în derularea acestui proiect”, conform Agerpres.

La rândul său, Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, a precizat că reluarea emisiunilor de titluri de stat Fidelis, în august 2020, a fost de bun augur atât pentru statul român, cât şi pentru investitori şi piaţa de capital şi, totodată, demonstrează cooperarea fructuoasă dintre stat şi bursă, fiind un parteneriat benefic pentru toţi cei implicaţi.