0.6 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

IT & E-commerce – Acţionarii AROBS au aprobat preluarea integrală a AROBS Software şi AROBS TrackGPS din Republica Moldova, entităţi deţinute de Voicu Oprean, valoarea tranzacţiilor fiind de circa 3,5 milioane euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS) va prelua integral  AROBS Software SRL şi AROBS TrackGPS SRL, ambele din Republica Moldova, entităţi deţinute de Voicu Oprean, valoarea tranzacţiilor fiind de circa 3,5 milioane euro.

Prin urmare, integrarea celor două companii din Republica Moldova în grup reprezintă un pas natural în consolidarea şi dezvoltarea activităţilor acestuia.

De cealaltă parte, TrackGPS by AROBS Moldova este o companie cu o prezenţă remarcabilă pe piaţa de management de flotă din Republica Moldova, având parteneriate stabile cu clienţi guvernamentali şi companii de renume.

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS) va prelua integral  AROBS Software SRL şi AROBS TrackGPS SRL, ambele din Republica Moldova, entităţi deţinute de Voicu Oprean, valoarea tranzacţiilor fiind de circa 3,5 milioane euro.  

Cele două tranzacţii au fost aprobate de către acţionarii AROBS în Adunarea Generală Extraordinară din 22 decembrie. Voicu Oprean s-a abţinut de la vot.

„Cele două tranzacţii aprobate în cadrul AGA se încadrează în parametrii achiziţiilor anterioare făcute de AROBS, în strategia de M&A a grupului AROBS, şi au fost menţionate în memorandumul de listare la bursă. Prin urmare, integrarea celor două companii din Republica Moldova în grup reprezintă un pas natural în consolidarea şi dezvoltarea activităţilor acestuia. AROBS Software este o companie cu o creştere stabilă de la an la an şi care îşi desfăşoară activitatea, în principal, în domeniul ingineriei software pentru industria automotive – maşini electrice şi autonome, precum şi în cel de dezvoltare software pentru tehnologii înalte – IoT şi life sciences. De cealaltă parte, TrackGPS by AROBS Moldova este o companie cu o prezenţă remarcabilă pe piaţa de management de flotă din Republica Moldova, având parteneriate stabile cu clienţi guvernamentali şi companii de renume. Includerea celor două companii în structura grupului şi, implicit, în rezultatele financiare consolidate, va oferi investitorilor şi acţionarilor AROBS o perspectivă mai clară cu privire la activitatea noastră pe piaţa din Republica Moldova ”, a declarat Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

AROBS Software Moldova are peste 120 de ingineri şi dezvoltatori software. Valoarea tranzacţiei este de 2,96 milioane de euro.

TrackGPS by AROBS Moldova are un portofoliu de clienţi activi format din circa 450 de companii, cu aproximativ 5.000 de unităţi de transport monitorizate şi circa 5.000 de dispozitive instalate. Valoarea tranzacţiei este de 0,51 milioane de euro.

 În perioada următoare, conducerea AROBS se va axa pe semnarea şi finalizarea celor două tranzacţii, iar la nivel financiar, rezultatele celor două companii vor fi incluse în consolidare începând cu primul trimestru al anului viitor. 

AROBS Transilvania Software este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piaţă de aproximativ 790 milioane de lei.

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!