2.5 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

Energie – Cele mai vânate zone de investitorii în energia verde, Dobrogea şi Banatul, s-ar putea redeschide pentru eoliene şi solare. Transelectrica: Anul 2026 va fi vârful instalărilor de noi proiecte – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Bogdan Toncescu, membru directorat, Transelectrica: În acest moment, există proiecte de energie verde cu contracte de racordare la reţeaua Transelectrica cu o capacitate de circa 1.700 MW, la care se adaugă alte proiecte cu o capacitate de până în 1.400 MW cu contracte de racordare.

„Raportându-ne la ce s-a întâmplat în ultimul an şi jumătate, Transelectrica a semnat deja contracte de finanţare 100% nerambursabilă pentru 9 proiecte strategice, în valoare de 424 milioane de euro, prin Fondul pentru Modernizare, atât pentru Reţeaua Energetică de Transport, cât şi pentru Sistemul Electroenergetic Naţional.

Dar treptat, până în 2026, prin investiţii în reţea, se va crea loc pentru integrarea unor proiecte de 4.700 MW în cele două regiuni, a mai spus Toncescu.

Bogdan Toncescu, membru directorat, Transelectrica: În acest moment, există proiecte de energie verde cu contracte de racordare la reţeaua Transelectrica cu o capacitate de circa 1.700 MW, la care se adaugă alte proiecte cu o capacitate de până în 1.400 MW cu contracte de racordare. Asta ar însemna puţin peste 3.000 MW până în 2026, când estimăm că va fi vârful conectărilor.

Transelectrica, operatorul sistemului naţional de transport al energiei, dă asigurări că reţeaua nu va fi o piedică în dezvoltarea viitoarelor proiecte de energie verde, în contextul în care mulţi investitori spun că accesul la reţea este o provocare chiar mai mare decât cea de reglementare Mai mult, cele mai vânate zone de investitorii în energie verde, Dobrogea şi Banatul, se vor redeschide treptat în următorii cinci ani, în acest moment cele două regiuni nemaiavând capacitate de conectare pentru noi proiecte.

„Raportându-ne la ce s-a întâmplat în ultimul an şi jumătate, Transelectrica a semnat deja contracte de finanţare 100% nerambursabilă pentru 9 proiecte strategice, în valoare de 424 milioane de euro, prin Fondul pentru Modernizare, atât pentru Reţeaua Energetică de Transport, cât şi pentru Sistemul Electroenergetic Naţional. Discutăm despre proiecte importante concentrate pe două zone unde, în momentul de faţă, există congestii foarte mari: Banat şi Dobrogea“, a spus Bogdan Toncescu, membru în directoratul Transelectrica, în cadrul unei noi ediţii a conferinţei ZF Energie.

În acest moment, în Banat şi Dobrogea, zonele cu cel mai bun potenţial pentru proiectele de energie vrede, nu mai este loc pentru conectarea de noi parcuri la reţeaua de transport, „locurile libere“ fiind deja ocupate din primul val de regenerabile prin care România a trecut. Dar treptat, până în 2026, prin investiţii în reţea, se va crea loc pentru integrarea unor proiecte de 4.700 MW în cele două regiuni, a mai spus Toncescu.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!