20.1 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Energie – Ciucă, întâlnire cu ambasadoarea SUA pentru investiţiile din Marea Neagră; Kathleen Kavalec: “Actualii şi viitorii investitori au nevoie de un sistem de reglementări şi de impozitare stabil, previzibil şi transparent” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a avut o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă, în care au discutat despre investiţiile în Marea Neagră ale companiilor din domeniul energiei.

Ei au discutat despre oportunităţile de continuare a cooperării bilaterale SUA-România şi multilaterale, inclusiv în ce priveşte investiţiile în Marea Neagră ale companiilor din domeniul energiei.

Surse din piaţa energiei au declarat pentru Profit.ro că 11 companii, printre care OMV Petrom, dar şi Romgaz, au solicitat accesul în camera de date, însă nu toate sunt în mod real interesate de achiziţionarea BSOG.

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a avut o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă, în care au discutat despre investiţiile în Marea Neagră ale companiilor din domeniul energiei.

“Doamna ambasador Kathleen Kavalec s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă. Ei au discutat despre oportunităţile de continuare a cooperării bilaterale SUA-România şi multilaterale, inclusiv în ce priveşte investiţiile în Marea Neagră ale companiilor din domeniul energiei. Doamna ambasador a subliniat că „actualii şi viitorii investitori au nevoie de un sistem de reglementări şi de impozitare stabil, previzibil şi transparent”. S-a discutat şi despre eforturile 🇷🇴 României de a sprijini refugiaţii ucraineni în ultimul an. Doamna ambasador Kavalec i-a mulţumit premierului Nicolae Ciucă pentru toate eforturile guvernului său şi a spus: „contactul uman şi empatia arătate de România vor îmbunătăţi permanent relaţiile dintre România şi Ucraina”. Cei doi lideri au subliniat şi sprijinul neclintit pentru Ucraina în faţa agresiunii neîntrerupte a Rusiei”.

Black Sea Oil & Gas (BSOG), companie care are ca acţionar compania americană Carlyle, împreună cu partenerii săi Petro Ventures Resources SRL şi Gas Plus Dacia SRL, a dat în judecată Guvernul, ANAF și Ministerul Finanțelor, în Contencios administrativ şi fiscal, invocând excepţia de neconstituţionalitate pentru taxa pe solidaritate din domeniul petrolier, potrivit informațiilor de pe Portalul instanțelor de judecată și declarațiilor BSOG.

Potrivit unor surse citate de Profit.ro, acționarii BSOG – fondul de investiții Carlyle și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) – au solicitat instituțiilor abilitate din România crearea unei camere de date a proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD), singura exploatare offshore de gaze nouă din Marea Neagră, în vederea asocierii cu o terță parte sau chiar a vânzării companiei.

Surse din piaţa energiei au declarat pentru Profit.ro că 11 companii, printre care OMV Petrom, dar şi Romgaz, au solicitat accesul în camera de date, însă nu toate sunt în mod real interesate de achiziţionarea BSOG.

Black Sea Oil & Gas este deținută de doi investitori de talie mondială, Grupul Carlyle și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Grupul Carlyle, prin fondul Carlyle International Energy Partners (CIEP), a achiziționat compania în august 2015, iar BERD a devenit acționar minoritar în luna noiembrie 2017.

Carlyle Group (NASDAQ: CG) este o companie globală de investiții care administrează active în valoare de 195 miliarde dolari deţinute de peste 317 fonduri la data de 31 decembrie 2017.

 

Black Sea Oil & Gas a dat în judecată Guvernul, ANAF și Ministerul Finanțelor

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!