6.1 C
București
luni, decembrie 9, 2024

Energie – Claudia GRIECH, E.ON: Nu putem să ne gândim la noua lume a energiei, fără să includem gazul în ecuație – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Reprezentantul E.ON a mai spus că piața de gaze este, în continuare, volatilă: „Este destul de greu să mai faci predicții în momentul de față, pentru că, din 2020 încoace, ne-am confruntat cu tot felul de evenimente de tip lebădă neagră.

Sondaj tbi bank: 7 din 10 români își doresc un credit de nevoi personale fără să justifice modul în care vor folosi banii.

Nu putem să ne gândim la noua lume a energiei, fără să includem gazul în ecuație, a spus Claudia GRIECH, Director General E.ON Energie Romania / Director General Adjunct E.ON Romania, la Forumul Gazelor Naturale, organizat de Financial Intelligence.

 

Ea a spus: „Este unul dintre combustibilii care ne ajută să avem o producție constantă, ne asigură predictibilitatea de care avem nevoie, având în vedere că toate sursele regenerabile depind de factorii de vreme. În consecință, vedem gazul ca fiind un combustibil în mixul energetic, pe termen lung”.

Potrivit Claudiei GRIECH, faptul că depozitele de gaze sunt pline se datorează, într-o proporție covârșitoare, efortului financiar făcut de furnizorii de gaze: „În esență, am constituit inclusiv stocul strategic al României”.

Reprezentantul E.ON a mai spus că piața de gaze este, în continuare, volatilă: „Este destul de greu să mai faci predicții în momentul de față, pentru că, din 2020 încoace, ne-am confruntat cu tot felul de evenimente de tip lebădă neagră. Nu mai știm cum este să fim într-o piață normală sau ce înseamnă piață normală. Vedem că, în continuare, piețele sunt foarte pline de emoție. Având în vedere tot contextul geopolitic, orice eveniment, indiferent că are un impact direct sau nu, face ca piețele să sară în aer, își revin după aceea, dar, în continuare, vedem volatilitate.

Pentru clienții casnici și non-casnici de gaze naturale, în continuare, avem legislația care reglementează această piață, prețurile sunt plafonate, deci nu aș vedea surprize din acest punct de vedere.

Dau totuși o veste bună, respectiv că, din noiembrie anul trecut, pentru clienții casnici, nu am mai fost în situația în care să primim bani de la stat, tocmai pentru că prețurile s-au situat sub nivelul plafonului maxim, lucru care în cazul E.ON este valabil și pentru clienți non-casnici începând din luna aprilie-mai.

Acum suntem într-un moment bun, pentru că în luna septembrie am avut plăți semnificative, respectiv consumul iernii trecute a fost achitat în septembrie anul acesta.”

Ea a mai precizat că E.ON are foarte multe proiecte în ceea ce privește partea de eficiență energetică: ”Un consum eficient nu înseamnă neapărat lipsa consumului, ci înseamnă o utilizare rațională a resurselor.

În ceea ce privește partea de eficiență energetică, de soluții care să ajute la tranziția energetică, E.ON este prezentă atât pe piața clienților casnici, fie că vorbim despre centrale în condensare, panouri fotovoltaice, pompe de căldură, dar și în partea de consumatori non-casnici”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!