20.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Energie – Complexul Energetic Oltenia și Alro Slatina se pregătesc de contractarea construrii noii centrale pe gaze naturale de 850 MW de la Ișalnița, cu finanțare UE nerambursabilă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Societatea joint-venture de proiect CCGT Power Ișalnița SA, deținută de compania de stat Complexul Energetic Oltenia și de producătorul de aluminiu Alro Slatina, se pregătește să demareze procedurile de contractare a materialelor și lucrărilor necesare construrii noii centrale pe gaze naturale cu putere instalată de 850 MW de la Ișalnița...

Societatea joint-venture de proiect CCGT Power Ișalnița SA, deținută de compania de stat Complexul Energetic Oltenia și de producătorul de aluminiu Alro Slatina, se pregătește să demareze procedurile de contractare a materialelor și lucrărilor necesare construrii noii centrale pe gaze naturale cu putere instalată de 850 MW de la Ișalnița, parte a planului de restructurare și decarbonare a CE Oltenia prin înlocuirea actualelor unități de generare pe lignit.

Acționarul majoritar al CCGT Power Ișalnița este CE Oltenia, cu 59,9% din capital, restul de restul de 40,1% din acțiuni fiind în posesia Alro.

Evenimente

12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie – Medika TV – Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

Acționarii și-au dat OK-ul final pentru inițierea licitației de selecție a contractorilor care vor ridica centrala electrică în ciclu combinat.

Valoarea totală a investiției este estimată la 2,518 miliarde lei, jumătate din sumă urmând a fi acoperită printr-o finanțare nerambursabilă UE din Fondul de Modernizare, pentru care contractul a fost semnat în februarie cu Ministerul Energiei.

Termenul de punere în funcțiune a noii centrale este finalul lunii mai 2027. Unitatea va înlocui grupurile 7 și 8 de la Ișalnița, ambele pe cărbune, cu o capacitate de 315 MW.

CE Oltenia mai are parteneriate cu OMV Petrom și cu Tinmar, pentru construirea de noi centrale electrice.

Începând din toamna anului trecut, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat în mai multe rânduri că statul român va solicita Comisiei Europene prelungirea programului de restructurare a CE Oltenia, cu amânarea închiderii termocentralelor pe lignit, ca urmare a întârzierilor înregistrate în implementarea proiectelor noilor unități de producție fotovoltaice și pe gaze, menite să înlocuiască parcul de generare pe cărbune.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!