6 C
București
marți, noiembrie 5, 2024

Energie – Cum ar trebui să arate programul de reindustrializare a României, care ar urma să aibă un buget 20 mld. euro anual? Două componente care nu trebuie să lipsească din planul de reindustrializare: cuplarea strategiei energetice de strategia industrială şi lanţurile complete de valoare adăugată – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ 6-8% din PIB a promis Marcel Ciolacu la lansarea programului de candidat la prezidenţiale, pentru un proiect de reindustrializare a României, creşterea producţiei locale şi scăderea deficitului comercial ♦ Procentul se traduce în circa 20 mld.

Cum pot fi aceste intenţii bune transformate în realităţi bune? De altfel, aceasta este semnalată şi de Draghi şi de toată industria europeană: fără cuplarea energiei la acest program de reindustrializare nu se va realiza nimic.

Marcel Ciolacu a prezentat un plan de reindustrializare a României, care include ajutoare de stat şi scheme de sprijin, precum garanţiile de stat, reprezentând 5-8% din PIB (peste 90 miliarde lei raportat la PIB-ul din 2024), pentru a revitaliza industria naţională.

Petru Ianc, membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Tehnice Române: Ajutoarele trebuie date pe programe cu termen lung şi cu obligaţia ca cel care primeşte ajutorul să răspundă de ajutorul de stat. Ajutorul de stat trebuie dat pe proiecte, pe programe clare: dau banii la o fermă şi mă trezesc că apoi investitorul vinde viţeii în străinătate

6-8% din PIB a promis Marcel Ciolacu la lansarea programului de candidat la prezidenţiale, pentru un proiect de reindustrializare a României, creşterea producţiei locale şi scăderea deficitului comercial Procentul se traduce în circa 20 mld. euro pe an, care ar urma să intre în industrie sub formă de ajutoare de stat şi credite garantate public.

„Este un program în care îşi manifestă intenţia: ajutoare de stat, investiţii. Nomi­nalizează in­dustriile, dar practic le cuprinde pe toate: metalurgie, chimie, auto. Cum pot fi aceste intenţii bune transformate în realităţi bune? De altfel, aceasta este semnalată şi de Draghi şi de toată industria europeană: fără cuplarea energiei la acest program de reindustrializare nu se va realiza nimic. Fără a se asigura energie electrică, gaz natural şi, mai nou, hidrogen suficient şi la preţuri rezonabile, nu se poate realiza. Cu aceste situaţii se face dezindustrializarea, pe care o vedeţi acum în Europa”, spune Petru Ianc, membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România.

Marcel Ciolacu a prezentat un plan de reindustrializare a României, care include ajutoare de stat şi scheme de sprijin, precum garanţiile de stat, reprezentând 5-8% din PIB (peste 90 miliarde lei raportat la PIB-ul din 2024), pentru a revitaliza industria naţională.

În acelaşi timp, se preconizează investiţii publice semnificative, în special în infrastructura care stimulează investiţiile private, care totalizează 155 miliarde euro (770 miliarde lei) în următorii patru ani.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!