Compania de distribuţie Delgaz Grid, parte a grupului E.ON în România, a început în T4/ 2024, alături de partenerul ETHGroup, lucrările de modernizare la staţia de transformare Roman Laminor, din judeţul Neamţ.
Investiţia în proiect depăşeşte 51 de milioane de lei inclusiv TVA (circa 10 mil. euro), din care 33,4 milioane de lei reprezintă cofinanţare nerambursabilă din Fondul pentru Modernizare, iar 17,6 milioane de lei inclusiv TVA este contribuţia Delgaz Grid.
Staţia Roman Laminor este conectată cu alte două staţii de transformare, Tupilaţi şi Filipeşti, fapt ce conferă o securitate sporită în alimentarea cu energie electrică a zonei, au transmis joi reprezentanţii companiei.
Potrivit acestora, principalele lucrări constau în înlocuirea echipamentelor specifice distribuţiei de energie electrică la tensiunea de 110 kV (întrerupătoare, separatoare, transformatoare de măsură) şi 20 de kV (cameră de comandă şi conexiuni modulară). De asemenea, vor fi înlocuite sistemele de protecţie şi de măsură, precum şi cele care asigură consumul propriu al staţiei, atât în curent alternativ, cât şi în curent continuu.
În urma lucrărilor de modernizare a staţiei de transformare Roman Laminor vor beneficia peste 36.000 de clienţi din municipiul Roman şi alte 111 localităţi din zona limitrofă.
În luna decembrie e anului trecut Delgaz Grid a finalizat construcţia unei noi staţii de transformare în Oneşti, jud. Bacău, printr-o investiţie de 22,7 milioane de lei, în urma căreia vor beneficia peste 31.000 de clienţi.
În prezent, compania are în diverse stadii de implementare proiecte cu cofinanţare europeană pentru modernizarea a încă 32 de staţii de transformare din cele şase judeţe din Moldova în care activează pe segmentul de energie electrică.
Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 26.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de circa 82.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, care deservesc 3,6 milioane de clienţi.
Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).