28.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Energie – Distribuitorul de carburanti JT Grup Oil a atras 20 milioane lei prin oferta publică iniţială derulată la BVB şi pregăteşte listarea pe piata AeRo la finalul lunii iunie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

JT Grup Oil, companie ce activează pe piaţa distribuţiei de carburanţi şi detine cel mai nou terminal privat de produse petroliere portul Constanta, a încheiat cu succes oferta publică iniţială derulată la BVB, prin care a atras 20 milioane de lei, şi pregăteşte listarea pe piata AeRo la finalul lunii iunie.

Noul terminal din Constanta va permite companiei să livreze zilnic 1 milion de litri de carburanţi, cantitate pe care în prezent compania o vinde anual, la un cost de aproximativ 22 de dolari/tonă.

JT Grup Oil, companie ce activează pe piaţa distribuţiei de carburanţi şi detine cel mai nou terminal privat de produse petroliere portul Constanta, a încheiat cu succes oferta publică iniţială derulată la BVB, prin care a atras 20 milioane de lei, şi pregăteşte listarea pe piata AeRo la finalul lunii iunie.

Furnizorul de carburanţi a derulat IPO în perioada 28 mai – 10 iunie. La ofertă au participat 2.163 de investitori, care au subscris 3.632.272 de acţiuni. Pe AeRO, acţiunile vor putea fi tranzacţiona sub simbolul JTG.

„Vom continua să ne extindem operaţiunile prin menţinerea unui angajament ferm faţă de parteneri şi investitori. Încrederea lor ne motivează să investim în tehnologii avansate şi soluţii sustenabile, care vor consolida poziţia noastră în sectorul energetic.”, declară Bogdan Aldea, Preşedintele Consiliului de Administraţie şi CEO JT Grup Oil

Banii atraşi în urma finanţării vor rămâne în companie şi vor fi alocaţi pentru dezvoltarea şi consolidarea liniilor de business, de la creşterea volumelor de combustibili tranzacţionate pe piaţa locală până la deschiderea de staţii de alimentare în centre comerciale, destinate persoanelor fizice, precum şi finalizarea şi operarea JT terminal.

”În aces moment, aşteptăm eliberarea certificatului de înregistrare a acţiunilor, urmând ca în cel mai scurt timp să înaintăm documentaţia necesară la BVB pentru a stabili prima zi de tranzacţionare a acţiunilor pe piaţa AeRo. Asigurăm, în continuare, investitorii că JT Grup Oil are planuri ambiţioase pentru următoarea perioadă şi îi invităm pe această cale să ne fie alături, şi să contribuie la dezvoltarea companiei noastre”, a spus Steluţa Lebidov, CFO JT Grup Oil.

Compania, cu afaceri de 224,4 milioane de lei şi un profit net de 5,7 milioane de lei în 2023, deţine 250 de staţii de incintă B2B şi o flotă de 11 cisterne. Noul terminal din Constanta va permite companiei să livreze zilnic 1 milion de litri de carburanţi, cantitate pe care în prezent compania o vinde anual, la un cost de aproximativ 22 de dolari/tonă.

 Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!