1.4 C
București
joi, noiembrie 30, 2023

Energie – DTEK Renewables, companie deţinută de cel mai bogat om din Ucraina, miliardarul Rinat Ahmetov, a montat cea mai mare turbină eoliană din România, un gigant de 6 MW şi 125 de metri. Tot proiectul va fi gata anul acesta – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

DTEK Renewables, companie deţinută de cel mai bogat om din Ucraina, miliardarul Rinat Ahmetov, a montat cea mai mare turbină eoliană din România, un gigant de 6 MW şi 125 de metri.

♦ Turbinele eoliene uriaşe ar fi fost destinate unui proiect din Ucraina, spun surse din piaţă, dar odată cu declanşarea războiului, ele au ajuns la Ruginoasa (Iaşi), în cadrul unui proiect de 60 MW, 90 de milioane de euro, care va fi gata la finalul acestui an.

Prima turbină ridicată de 6 MW, cu tehnologie daneză Vestas, este de două ori mai mare decât cele mai mari eoliene funcţionale acum în România şi marchează debutul unui nou val de investiţii în domeniu după o pauză de 10 ani...

♦ Turbinele eoliene uriaşe ar fi fost destinate unui proiect din Ucraina, spun surse din piaţă, dar odată cu declanşarea războiului, ele au ajuns la Ruginoasa (Iaşi), în cadrul unui proiect de 60 MW, 90 de milioane de euro, care va fi gata la finalul acestui an. Prima turbină ridicată de 6 MW, cu tehnologie daneză Vestas, este de două ori mai mare decât cele mai mari eoliene funcţionale acum în România şi marchează debutul unui nou val de investiţii în domeniu după o pauză de 10 ani.

„Prima noastră turbină Vestas V162 EN Ventus din Ruginoasa şi prima de 6 MW din România a fost asamblată cu succes”, a scris Daniel Rascu, business development manager în cadrul DTEK Renewables International, la începutul acestei luni pe reţeaua de socializare LinkedIn.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Vestas, unul dintre cei mai puternici constructori de turbine eoliene la nivel mondial, montarea tuturor turbinelor pe amplasamentul de la Ruginoasa va avea loc până la finalul acestui an. Instalarea acestei prime turbine de 6 MW este o premieră pentru piaţa din România în contextul în care cea mai mare turbină funcţională în acest moment are o capacitate de 3 MW, tot tehnologie Vestas. 

Potrivit informaţiilor de la finalul anului trecut, DTEK Renewables International, companie deţinută de Rinat Ahmetov, are un parteneriat din 2021 cu Finas Group, companie clujeană care operează şi pe piaţa de energie verde, intenţia celor două entităţi fiind de a dezvolta pe termen mediu proiecte regenerabile de 150 de milioane de euro. DTEK Renewables International administrează un portofoliu de energie verde de 950 MW în Ucraina, solar şi eolian, compania lansând în 2019 o emisiune de obligaţiuni de 325 de milioane de euro, cu termen de 5 ani. Emisiunea de obligaţiuni a fost intermediată de Raiffeisen Bank şi Renaissance Capital, bancă de investiţii rusească concentrată pe pieţele emergente şi de frontieră. DTEK Renewables face parte din holdingul SCM, deţinut de Ahmetov, care are businessuri în minerit, media, real estate, transporturi sau agricultură.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!