17.9 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Energie – Enel X va contrui un parc fotovoltaic pentru Antibiotice Iaşi – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Enel X România a fost selectată pentru construirea unui parc fotovoltaic cu o capacitate totală instalată de 2,5 MW pentru Antibiotice Iaşi.

Totodată, proiectul va contribui la reducerea cu 2.056 de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon şi va asigura reduceri de până la 26,4% din valoarea facturii la energia electrică.

“Până acum am dezvoltat cu succes proiecte cu diverse administraţii locale, în special constând în soluţii de iluminat public eficient, bazat pe tehnologii de ultimă oră.

Enel X România a fost selectată pentru construirea unui parc fotovoltaic cu o capacitate totală instalată de 2,5 MW pentru Antibiotice Iaşi.

Potrivit unui comunicat al companiei, sistemele fotovoltaice vor fi instalate integral la sol, la sediul central al companiei din Iaşi, pe o suprafaţă de 3,14 hectare. Instalaţia va cuprinde 4.680 de panouri ce vor asigura o producţie anuală medie de 3.500 MWh. Totodată, proiectul va contribui la reducerea cu 2.056 de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon şi va asigura reduceri de până la 26,4% din valoarea facturii la energia electrică.

“Până acum am dezvoltat cu succes proiecte cu diverse administraţii locale, în special constând în soluţii de iluminat public eficient, bazat pe tehnologii de ultimă oră. În contextul actual, în care eficientizarea costurilor cu energia reprezintă o prioritate nu numai pentru consumatorii casnici şi companii, ci şi pentru entităţile din mediul public, ne bucură deschiderea acestora de a investi în soluţii fotovoltaice pentru autoconsum. Raportul optim calitate-preţ, experienţa pe care Enel X o are pentru derularea unor proiecte de anvergură şi rapiditatea cu care ne-am angajat să implementăm acestui parc au fost elementele care ne-au diferenţiat în cadrul procesului de selecţie”, a declarat Dorin Petrişor Chisăliţă, Head of E-City, Enel X România.

La rândul său, directorul general Antibiotice Iaşi, Ioan Nani, a precizat că obiectivul companiei este ca, în viitorul apropiat, o treime din energia utilizată pe platforma Antibiotice să provină din surse regenerabile.

“În contextul preocupărilor actuale pentru o dezvoltarea sustenabilă, precum şi al evoluţiilor dificil de prevăzut din piaţa de furnizare a energiei, Antibiotice se aliniază acestor tendinţe şi implementează soluţii de reducere a emisiilor de carbon prin accesul la surse de energie verde. Acest proiect face parte din strategia de sustenabilitate a afacerii prin perfecţionarea continuă a sistemului de management integrat, prin care ţintim în viitorul apropiat ca o treime din energia utilizată pe platforma Antibiotice să provină din surse regenerabile”, a declarat Ioan Nani.

Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, până la finalul anului trecut, fuseseră montate aproximativ 40.000 de panouri fotovoltaice ce contribuie la reducerea substanţială a emisiilor de dioxid de carbon. Instalarea acestor surse de producţie de energie a dus la economii de peste un milion de euro pentru companiile partenere, prin înlăturarea costurilor asociate transportului şi distribuţiei energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare, se precizează în comunicatul citat.

Enel X România face parte din Enel X Global Retail, linia de afaceri globală a Enel şi lider în sectorul soluţiilor energetice avansate.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!