31.8 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Servicii profesionale – Undelucram.ro: Salariile medii nete din domeniul bancar au crescut în ultimii patru ani cu între 4% și 46% – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Salariile medii nete pentru cele mai căutate locuri de muncă în domeniul bancar au crescut cu între 4% și 46% în perioada 2018-2022, creșterea minimă fiind pentru analiștii în finanțe, iar cea maximă pentru specialiștii în analiza creditelor...

Salariul mediu net pentru cele mai căutate locuri de muncă în domeniul bancar în anul 2022: Salariul mediu net pentru cele mai căutate locuri de muncă în domeniul bancar în anul 2018: „Observăm că salariile cele mai mici din domeniul bancar sunt cele care au înregistrat și cele mai mari creșteri în domeniu...

Salariile medii nete pentru cele mai căutate locuri de muncă în domeniul bancar au crescut cu între 4% și 46% în perioada 2018-2022, creșterea minimă fiind pentru analiștii în finanțe, iar cea maximă pentru specialiștii în analiza creditelor, potrivit datelor Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online a angajaților din România.

Cele mai căutate locuri de muncă în domeniul bancar sunt cele de analist financiar (financial analyst), manager de relații clienți (relationship manager), manager de sucursală (branch manager), analist de credit (loan officer/credit analyst) sau consultant în servicii bancare (banking services consultant).

Salariile pentru aceste funcții variază între 3.300 și 7.000 de lei, în timp ce în 2018 erau între 2.310 și 5.470 de lei.

Valorile salariilor medii aferente celor mai căutate cinci joburi în domeniul bancar sunt conform datelor oferite de angajații din România care au scris anonim pe platforma Undelucram.ro, singura din țara noastră care oferă statistici pe baza recenziilor angajaților reali din piață.

Salariul mediu net pentru cele mai căutate locuri de muncă în domeniul bancar în anul 2022:

 • Analist financiar/ financial analyst – 4.900 de lei (+ 4% vs. 2018)
 • Manager de relații clienți/ relationship manager – 4.750 de lei (+ 37% vs. 2018)
 • Manager de sucursală/ branch manager – 7.000 de lei (+ 28% vs. 2018)
 • Analist de credite/ loan officer/credit analyst – 3.640 de lei (+46% vs 2018)
 • Consultant în servicii bancare/ banking services consultant – 3.300 de lei (+ 43% vs. 2018)

Salariul mediu net pentru cele mai căutate locuri de muncă în domeniul bancar în anul 2018:

 • Analist financiar/ financial analyst – 4.710 de lei
 • Manager de relații clienți/ relationship manager – 3.460 de lei
 • Manager de sucursală/ branch manager – 5.470 de lei
 • Analist de credite/ loan officer/ credit analyst – 2.490 de lei
 • Consultant în servicii bancare/ banking services consultant – 2.310 de lei

Observăm că salariile cele mai mici din domeniul bancar sunt cele care au înregistrat și cele mai mari creșteri în domeniu, ceea ce este un pas important spre echilibru. Pe de altă parte, credem că o creștere de doar 4% în patru ani pe funcțiile de analiză financiară poate demotiva candidații. Sperăm ca aceste date să ofere mai multă transparență, claritate și viziune atât pentru ca angajatorii să ia deciziile potrivite vis-a-vis de grila de salarii, cât și pentru candidați să hotărască mai informat următorii pași în carieră”, afirmă Costin Tudor, fondator și CEO Undelucram.ro.

Utilizatorii Undelucram.ro își comunică transparent și deschis salariile în cadrul platformei.

Salary Report este un instrument complex pentru specialiștii din HR, realizat cu ajutorul unei echipe de moderatori umani, care analizează datele oferite de angajați împreună cu un algoritm de Artificial Intelligence care exclude datele nerelevante.

Produsul Salary Report Undelucram.ro conține următoarele date suplimentare:

 • Top cinci beneficii extrasalariale primite; 
 • Salarii acordate în funcție de nivelul de experiență: <2 ani, 2-5 ani, >5 ani;
 • Salarii acordate în funcție de gen;
 • Salarii acordate în funcție de zona geografică.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (portalhr.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!