34.7 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Energie – European Energy, un grup danez, vrea eoliene şi solare de 1,5 GW în România. Pentru primii 500 MW a obţinut avizele – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Danezii de la European Energy, un grup axat pe dez voltarea de proiecte de energie verde cu peste 700 de angajaţi şi 65 GW în 25 de state, sunt cel mai nou jucător pe segmentul local al regenerabilelor.

„Planurile totale de proiecte solare şi eoliene ale European Energy România depăşesc 1,5 GW.

Licitaţiile aşteptate în sche ma de sprijin (Con tracte pen tru Diferenţă - n.red.) pentru energia re ge nerabilă din Ro mâ nia, care însu mea ză 5 GW, vor accelera dez vol tarea de noi proiecte de energie eolia nă şi solară...

Danezii de la European Energy, un grup axat pe dez­voltarea de proiecte de energie verde cu peste 700 de angajaţi şi 65 GW în 25 de state, sunt cel mai nou jucător pe segmentul local al regenerabilelor. Compania a anun­ţat săptămâna trecută că a obţinut avize tehnice de racor­dare pentru 500 MW de capacităţi noi solare şi eoliene în diferite zone din ţară.

„Planurile totale de proiecte solare şi eoliene ale European Energy România depăşesc 1,5 GW. European Energy este în curs de obţinere a avi­zelor tehnice de ra­cor­dare pentru restul de capacităţi. Avi­zul tehnic de ra­cor­dare este o etapă esenţială în dez­volta­rea proiectelor şi un pas important spre faza de construcţie şi punere în funcţiune“, a spus compania. Pentru moment, piaţa de energie verde este foarte efervescentă pe partea de dez­voltare de proiecte, dar totuşi la zona de implementare lucrurile se mişcă mai greu, finanţarea şi reţeaua fiind a­desea invocate ca obstacole.

„Pentru noi, România este o piaţă foarte atrac­tivă. Licitaţiile aşteptate în sche­ma de sprijin (Con­tracte pen­tru Diferenţă – n.red.) pentru energia re­ge­nerabilă din Ro­mâ­nia, care însu­mea­ză 5 GW, vor accelera dez­vol­tarea de noi proiecte de energie eolia­nă şi solară. Dar credem că potenţialul real al României este mai mult decât dublul capaci­tăţii pro­puse în sche­mă“, spune Ioannis Kalapo­das, şeful bi­rou­lui din Româ­nia al Euro­pean Ener­gy. Com­pania este un dezvolta­tor şi investitor danez în ener­gie regene­rabilă, specializat în inginerie, fondat în 2004. European Energy este implicată activ în proiecte de energie solară şi eoliană, stocare, hidrogen verde şi e-meta­nol, în toate etapele de proiect, de la dezvoltare la con­strucţie şi operare comercială şi tehnică. Pe plan mondial compania are un portofoliu total de 65 GW de proiecte în 25 de ţări de pe patru continente şi peste 700 de angajaţi.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!