16 C
București
joi, mai 23, 2024

Energie – Eurowind Energy începe construcția parcului eolian de 48 MW de la Pecineaga; investiție de 79 de milioane de euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Dezvoltatorul și operatorul danez de proiecte eoliene, solare și hibride, Eurowind Energy, începe în luna iulie a acestui an construcția parcului eolian de 48 MW de la Pecineaga, programat să devină funcțional în primul trimestru al anului 2025.

Astfel, în luna iulie 2023, Eurowind Energy începe lucrările pentru construcția infrastructurii și a facilităților parcului eolian de la Pecineaga, cu excepția turbinelor eoliene, ce vor fi instalate ulterior.

Parcul eolian de la Pecineaga va completa seria de proiecte de energie regenerabilă dezvoltate de Eurowind Energy în România, printre care se numără parcurile fotovoltaice de la Halchiu, Măgurele (amândouă construite în anul 2013) și Pufești (construit în anul 2012)...

Dezvoltatorul și operatorul danez de proiecte eoliene, solare și hibride, Eurowind Energy, începe în luna iulie a acestui an construcția parcului eolian de 48 MW de la Pecineaga, programat să devină funcțional în primul trimestru al anului 2025. Acesta va avea o capacitate de aproximativ 176.000 MWh / an, putând alimenta până la 48.000 de gospodării cu energie verde. Parcul eolian presupune o investiție de 79 de milioane de euro, potrivit unui comunicat.

Parcul eolian de la Pecineaga va fi cel mai mare proiect de acest fel pentru noi din România, demonstrând angajamentul și încrederea pe care o avem în piața locală. Nu este doar cel mai important proiect în construcție pentru noi în România, ci va fi și o premieră la nivel național – cele mai mari turbine eoliene vor fi instalate pentru acest proiect. Suntem încântați să începem oficial lucrările pentru această construcție complexă, după ceea ce a fost aproape o stagnare în acest sector în ultimii zece ani”, a declarat despre proiect Adrian Dobre, Country Manager România, Eurowind Energy.

Astfel, în luna iulie 2023, Eurowind Energy începe lucrările pentru construcția infrastructurii și a facilităților parcului eolian de la Pecineaga, cu excepția turbinelor eoliene, ce vor fi instalate ulterior. Urmând să devină operațional în primul trimestru al anului 2025, acesta va genera 176.000 MWh / an, având capacitatea de a alimenta până la 48.000 de gospodării anual.

Proiectul presupune o investiție de 79 de milioane de euro din partea Eurowind Energy A/S, prin intermediul WEP Technology Investment SRL. După finalizarea construcției, Eurowind Energy va păstra în proprietatea sa parcul eolian.

Eurowind Energy are un pipeline de proiecte concepute pentru România de aproximativ 4GW. Parcul eolian de la Pecineaga va completa seria de proiecte de energie regenerabilă dezvoltate de Eurowind Energy în România, printre care se numără parcurile fotovoltaice de la Halchiu, Măgurele (amândouă construite în anul 2013) și Pufești (construit în anul 2012). Totodată, compania va începe în luna octombrie a acestui an, la Teiuș, construcția unui parc agrovoltaic dezvoltat pe un teren de 80 de hectare, ce va deveni operațional anul viitor, în 2024.

Pentru realizarea proiectului eolian, vor fi instalate cele mai mari turbine eoliene construite până acum în România, furnizate de producătorul spaniol Siemens Gamesa Renewable Energy.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!