11.1 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Energie – Hidroelectrica a încheiat a doua şedinţă la Bursa de la Bucureşti la aceeaşi valoare ca în ziua listării: 49,5 mld. lei. Tranzacţiile s-au ridicat la 215,5 mil. lei – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Joi, 13 iulie 2023, acţiunile Hidroelectrica (H2O) au încheiat a doua şedinţă de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti la preţul de 110 lei pe unitate, acelaşi cu cel din ziua listării, valoare care îi acordă o capitalizare de 49,5 miliarde de lei celui mai mare producător de energie electrică din România, conform datelor BVB.

În prima zi la bursă, Hidroelectrica a marcat o creştere de 5,77% a acţiunilor faţă de preţul final de ofertă de 104 lei, respectiv un randament de 9% pentru cei care au cumpărat acţiuni cu discount de 3% în primele cinci zile ale IPO-ului de 1,9 mld...

Joi, 13 iulie 2023, acţiunile Hidroelectrica (H2O) au încheiat a doua şedinţă de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti la preţul de 110 lei pe unitate, acelaşi cu cel din ziua listării, valoare care îi acordă o capitalizare de 49,5 miliarde de lei celui mai mare producător de energie electrică din România, conform datelor BVB.

Preţul maxim din timpul şedinţei a fost de 111,9 lei pe acţiune, adică un plus de 1,7%, dar acţiunile H2O au închis sesiunea la preţul minim de 110 lei. Tranzacţiile s-au ridicat 215,5 milioane de lei.

În prima zi la bursă, Hidroelectrica a marcat o creştere de 5,77% a acţiunilor faţă de preţul final de ofertă de 104 lei, respectiv un randament de 9% pentru cei care au cumpărat acţiuni cu discount de 3% în primele cinci zile ale IPO-ului de 1,9 mld. euro. Aceleaşi randamente deocamdată se păstrează.

În acelaşi timp, Fondul Proprietatea (FP), acţionarul vânzător la Hidroelectrica, a înregistrat joi o creştere de 0,64%, ajungând la o capitalizare de 13,07 miliarde de lei. Spre comparaţie, acţiunile FP au avut în prima parte a zilei creşteri de până la 7,1%, conform calculelor realizate de ZF.

Lichiditatea totală s-a ridicat joi la 324,6 milioane de lei, ceea ce înseamnă că 109,1 milioane de lei au reprezentat tranzacţiile cu alte acţiuni decât H2O. Fondul Proprietatea a avut 58,1 milioane de lei rulaj, adică circa jumătate, iar a treia cea mai tranzacţionată acţiune a fost Banca Transilvania, cu 11,1 mil. lei.

Indicele principal BET, din componenţa căruia fac parte şi FP şi Hidro, a scăzut cu 0,25% pe 13 iulie, la 12.964,56 de puncte, în principal ca urmare a scăderii acţiunilor TeraPlast (minus 3,4%), Transgaz (minus 2%) şi Bursa de Valori Bucureşti (minus 1,4%). Acţiunile BVB şi TLV au fost următoarele cele mai tranzacţionate acţiuni după H2O în şedinţa anterioară.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!