21.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

Energie – Marcel Boloş: Cei care exploatează bogăţiile statului au cifră de afaceri şi profit foarte mari, iar redevenţa este aproape nesemnificativă; este inadmisibil – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Este inadmisibil – m-am uitat la cei care exploatează bogăţiile statului, au o cifră de afaceri foarte mare – foarte bine!, au profit net foarte mare, iar redevenţa este aproape nesemnificativă.

197 din 27 martie 2003 se indexează cu indicele prețului de consum pe anul 2022 prin grija Autorității Naționale de Resurse Minerale.

535 din 15 iunie 2004 se indexează cu indicele prețului de consum pe anul 2022 prin grija Autorității Naționale de Resurse Minerale.

Redevențele pentru resursele minerale ale României, pentru bogățiile solului și subsolului sunt sub orice nivel, consideră ministrul finanţelor Marcel Boloş.

Acesta a spus: “O să le vedeți la momentul la care le voi prezenta, o să aveți surprize că unele redevențe vor crește considerabil. Este inadmisibil  – m-am uitat la cei care exploatează bogăţiile statului, au o cifră de afaceri foarte mare – foarte bine!, au profit net foarte mare, iar redevenţa este aproape nesemnificativă. Nu poți să te îmbogățești pe resursele statului și să nu plătești statului ceea ce i se datorează”.

Potrivit unui draft al Ordonanţei privind reducerea cheltuielilor bugetare, redevenţele miniere se vor indexa cu indicele prețului de consum anual, prin grija Autorității Naționale de Resurse Minerale:

Redevențele pentru terenurile concesionate potrivit legii de către
Agenția Domeniilor Statului în calitate de administrator al terenurilor proprietate
publică a Statului Român, pe bază de contract de concesiune se indexează cu indicele
prețului de consum pe anul 2022. Termenul de plată pentru redevențele actualizate
este până la data de 31 decembrie 2024;
Redevențele datorate pentru terenurile concesionate potrivit legii se
indexează anual cu indicele prețului de consum anual, până la data de 30 iunie a
fiecărui an calendaristic pentru anul anterior;

Tarifele, taxele şi redevenţele miniere datorate în baza art 44 şi art 45
din Legea minelor nr.85/2003 cu modificările și completările ulterioare publicată în
Monitorul Oficial al României nr. 197 din 27 martie 2003 se indexează cu indicele prețului de consum pe anul 2022 prin grija Autorității Naționale de Resurse Minerale. Termenul de plată pentru taxele, tarifele și redevențele miniere actualizate este până la data de 31 decembrie 2024;

Tarifele, taxele și redevențele miniere datorate potrivit legii se indexează anual cu indicele prețului de consum anual prin grija Autorității Naționale de Resurse Minerale, până la data de 30 iunie a fiecărui an calendaristic pentru anul anterior;

Tarifele și redevențele petroliere datorate în baza art.49 din Legea petrolului nr.238/2004 publicată în Monitorul Oficial al României nr. 535 din 15 iunie 2004 se indexează cu indicele prețului de consum pe anul 2022 prin grija Autorității Naționale de Resurse Minerale. Termenul de plată pentru tarifele și redevențele petroliere actualizate este până la data de 31 decembrie 2024;

Tarifele, taxele și redevențele petroliere datorate potrivit legii se indexează anual cu indicele prețului de consum anual prin grija Autorității Naționale de Resurse Minerale, până la data de 30 iunie a fiecărui an calendaristic pentru anul anterior”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!