31.8 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Energie – Ministerul Energiei: Din cauza vântului foarte ridicat, turbinele eoliene au început să se oprească – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

„Din cauza vântului foarte ridicat, turbinele eoliene au început să se oprească”, anunţă Ministerul Energiei, care precizează că în acest moment în sistemul energetic sunt 1700 MW deficit, dar dă asigurări că nu există probleme.

SN Nuclearelectrica SA anunţă, de asemenea, că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat în seara zilei de 18 noiembrie 2023, ca urmare a condiţiilor meteo care au cauzat pertubaţii în sistemul energetic naţional.

Deconectarea automată a Unităţii 1 s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând şi răspunzând conform proiectului în astfel de situaţii.

„Din cauza vântului foarte ridicat, turbinele eoliene au început să se oprească”, anunţă Ministerul Energiei, care precizează că în acest moment în sistemul energetic sunt 1700 MW deficit, dar dă asigurări că nu există probleme.

„Având în vedere avertizările meteo ale Agenţiei Naţionale de Meteorologie, în special în zona Dobrogea, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a dispus analiza situaţiei la nivelul comandamentului energetic de iarnă şi luarea tuturor măsurilor necesare”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, condiţiile meteorologice vor fi dificile de sâmbătă seara până duminică în a doua parte a zilei, mai ales în zona de sud-est a României.

Ministerul Energiei precizează că în zona de sud-est a României se concentrează importante capacitaţi de producţie a energiei, în special nucleară şi eoliană.

„Prognozele de vânt indică posibile valori de 75-80 km/h, până la 100 km/h în rafale. La asemenea viteze, turbinele eolienelor pot fi oprite, iar reţele de transport şi distribuţie a energiei electrice pot fi afectate. SN Nuclearelectrica SA anunţă, de asemenea, că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat în seara zilei de 18 noiembrie 2023, ca urmare a condiţiilor meteo care au cauzat pertubaţii în sistemul energetic naţional. Deconectarea automată a Unităţii 1 s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând şi răspunzând conform proiectului în astfel de situaţii. Deconectarea automată a Unităţii 1, precum şi lucrările de remediere, nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător”, se precizează în comunicat.

Ministerul energiei transmite că „din cauza vântului foarte ridicat, turbinele eoliene au început să se oprească”.

Eolienele produc în prezent aproximativ 1400 MW, faţă de 2400 MW, cât erau programaţi. Cu U1 CNE Cernavoda decuplată în acest moment în sistemul energetic sunt 1700 MW deficit.

Situaţia este sub control cu sprijinul Hidroelectrica, asigurându-se echilibrarea sistemului energetic naţional. În acest moment nu există probleme.

„Suntem atenţi la evoluţii şi ne coordonăm cu toate instituţiile relevante, inclusiv IGSU, respectiv Transelectrica, companiile de distribuţie şi marii producători din regiunea de sud-est a României. Comandamentul energetic de iarnă este pe poziţie”, spune Sebastian Burduja, ministrul Energiei.Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!