0.2 C
București
joi, martie 30, 2023

Energie – Ovidiu Neacşu, Sierra Quadrant, despre ieşirea din insolvenţă a ELCEN: Au fost necesare două planuri de reorganizare şi patru ani de activitate susţinută. Avem nevoie nu doar de legi noi, simplificate şi eficiente, dar mai ales de proceduri clare, orientate către rezolvarea problemelor – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cererea prin care Electrocentrale Bucureşti SA a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă a fost admisă la Tribunalul Bucureşti în octombrie 2016.

Începând cu luna mai 2018, adunarea creditorilor Electrocentrale Bucureşti S.A. a desemnat societatea profesională de practicieni în insolvenţă Sierra Quadrant Filiala Bucureşti SPRL drept administrator judiciar al ELCEN.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către doar în limita a 250 de semne.

Ovidiu Neacşu, partener fondator Sierra Quadrant, spune că procesul prin care Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), principalul furnizor de agent termic pentru sistemul de alimentare centralizată cu energie termică din Bucureşti, a reuşit să iasă din insolvenţă, a fost unul dificil, şi a necesitat două planuri de reorganizare şi patru ani de activitate susţinută.

“După patru ani şi două planuri de reorganizare, Sierra Quadrant a reuşit să transforme o companie de interes strategic falimentară într-un actor economic solid, care îşi poate îndeplini rolul important în cadrul sistemului de încălzire a Capitalei fără presiunea suplimentară adusă de starea de insolvenţă”.

Instanţa de judecată a confirmat joi închiderea procedurii de insolvenţă şi reintroducerea ELCEN în circuitul economic.

Cererea prin care Electrocentrale Bucureşti SA a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă a fost admisă la Tribunalul Bucureşti în octombrie 2016.

Începând cu luna mai 2018, adunarea creditorilor Electrocentrale Bucureşti S.A. a desemnat societatea profesională de practicieni în insolvenţă Sierra Quadrant Filiala Bucureşti SPRL drept administrator judiciar al ELCEN.

“Aceşti patru ani au fost marcaţi, de foarte multe provocări suplimentare celor de natură tehnică, profesională, care au îngreunat procedura de reorganizare. Statul român are funcţionari şi politicieni foarte bine pregătiţi care însă sunt captivi unui sistem osificat, neadaptat cerinţelor unei economii moderne. Lipsa de flexibilitate a sistemului este una din principalele cauze care împiedică modernizarea ţării în ansamblu, şi a mediului de business în particular. Avem nevoie nu doar de legi noi, simplificate şi eficiente, dar mai ales de proceduri clare, adaptate realităţii si orientate către rezolvarea problemelor”, explică Ovidiu Neacşu.

El consideră că rolul şi modul de organizare a primăriilor trebuie regândit în totalitate, astfel încât aceste instituţii şi persoanele care le conduc să iasă pe cât de mult posibil din sfera de control politic pentru a putea acţiona cât mai eficient în interesul cetăţenilor.

În următoarea perioadă, ELCEN se va concentra preponderent pe implementarea proiectelor majore de investiţii, şi anume construirea unor centrale termoelectrice noi în cogenerare de înaltă eficienţă, cum ar fi implementarea unei unităţi de cogenerare de înaltă eficienţă în cadrul CET Bucureşti Sud.

De asemenea, ELCEN îşi propune să eficientizeze activitatea din CET Grozăveşti, să implementeze unele capacităţi de cogenerare de înaltă eficienţă utilizând motoare termice în cadrul CET Progresu şi să modernizeze capacităţile existente / retehnologizarea unor capacităţi de producere a energiei termice în regim de vârf în CET Grozăveşti, CET Bucureşti Sud şi CET Bucureşti Vest.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!