2.5 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Energie – ProCredit Bank România finanţează cu 3,15 mil. euro grupul nextE pentru construirea unei centrale fotovoltaice în judeţul Bistriţa Năsăud, cu o putere instalată de 7,4 MWp – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

ProCredit Bank România a finanţat cu  3,15 milioane de euro grupul nextE pentru construirea unei centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 7,4 MWp în judeţul Bistriţa Năsăud.

Proiectul va opera pe modelul de închiriere şi operare (rent and operate), iar din producţia de energie generată, estimată la 7200 MWh/an, şi luând în considerare profilul de consum al fabricii, aproximativ 80% din energia produsă va fi furnizată pentru consumul intern, în timp ce surplusul de energie va fi injectat în reţeaua naţională, spun oficialii băncii.

ProCredit Bank România a finanţat cu  3,15 milioane de euro grupul nextE pentru construirea unei centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 7,4 MWp în judeţul Bistriţa Năsăud.

Proiectul va opera pe modelul de închiriere şi operare (rent and operate), iar din producţia de energie generată, estimată la 7200 MWh/an, şi luând în considerare profilul ­­de consum al fabricii, aproximativ 80% din energia produsă va fi furnizată pentru consumul intern, în timp ce surplusul de energie va fi injectat în reţeaua naţională, spun oficialii băncii.

“Sprijinul ProCredit Bank se îndreaptă atât spre prosumatorii sau producătorii de energie electrică, cât şi spre cei care implementează soluţii inovative, complete şi particularizate, precum mecanismul Energy as a Service (EaaS). De asemenea, pe lângă faptul că acest mecanism aduce cu sine avantajul de a livra direct energia electrică generată către utilizatorul final, el oferă IMM-urilor nu doar independenţă energetică, ci contribuie şi la scăderea emisiilor de dioxid de carbon.“ declară Ştefan Manole, Director General ProCredit Bank România.

Parteneriatul dintre ProCredit Bank şi nextE reprezintă un pas important în implementarea unei agende energetice mai durabile la nivel naţional.

nextE este o companie care funcţionează în regim de Producător Independent de Energie (IPP), iar în prezent se concentrează pe dezvoltarea operaţiunilor prin mecanismul Energy as a Service (EaaS).

ProCredit Holding AG, cu sediul în Frankfurt am Main, Germania, este compania-mamă a grupului ProCredit. Pe lângă concentrarea sa operaţională asupra Europei de Sud-Est şi de Est, grupul ProCredit este, de asemenea, activ în America de Sud şi în Germania.

 Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!