20.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Energie – Restart Energy – vânzări de peste 10 milioane de euro pe segmentul instalațiilor fotovoltaice pentru consumatori industriali la finalul lui 2022 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică de pe piața locală, anunță vânzări de peste 10 milioane de euro din panouri fotovoltaice cu o putere instalată totală de aproximativ 15 MW, la finalul lui 2022.

Restart Energy va continua să se concentreze pe execuția strategiei adoptate în 2021, bazată pe doi piloni principaliꓽ accelerarea creșterii pe segmentul de servicii dedicate tranziției energetice, în paralel cu dezvoltarea segmentului de upstream, care include dezvoltarea, construcția și operarea de capacitați de producție a energiei regenerabile din surse solare pentru instalații industriale dar și proiecte de mari dimensiuni, până la 500 MW.

Pentru 2023, Restart Energy își propune să atingă o țintă de cel puțin 45 MW instalați prin produsul Restart Solar, pe segmentul instalațiilor comerciale solare.

35 de milioane de euro venituri estimate din energia verde în 2023

 

  • Peste 60 proiecte, cu o putere instalată de aproximativ 15 MW, la finalul lui 2022
  • Compania vizează dublarea anuală a capacitații instalate, în următorii trei ani
  • 55 milioane de euro cifra de afaceri la finalul lui 2022 și venituri estimate de 72 milioane de euro pentru 2023
  • Sectorul industrial, cel mai interesat de proiecte generatoare de energie verde pentru uz propriu

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică de pe piața locală, anunță vânzări de peste 10 milioane de euro din panouri fotovoltaice cu o putere instalată totală de aproximativ 15 MW, la finalul lui 2022. Anul viitor, compania estimează venituri de 35 de milioane de euro pe segmentul panourilor solare pentru companii.

Cele mai multe solicitări vin din partea sectoarelor industriale, cu consum energetic mare, dar și din retail sau HoReCa.

„Instalațiile solare de producere a energiei regenerabile din surse fotovoltaice pentru autoconsumul companiilor mari, mici și mijlocii, va înregistra în următorii trei ani o cerere  solidă. Principalii factori care vor susține această cerere sunt prețul ridicat al energiei dar și nevoia de consum de energie din surse regenerabile. În acest moment, cererea depășește oferta existentă pe piață și estimăm că va mai fi nevoie de cel puțin alte 3-4 trimestre pentru a vedea un echilibru. Sperăm că și cadrul legislativ va încuraja acest segment de piață”, spune Armand Domuta, General Manager Restart Energy.

Compania încheie anul 2022 cu o cifră de afaceri de 55 milioane de euro și țintește venituri de 72 milioane de euro în 2023.

Restart Energy va continua să se concentreze pe execuția strategiei adoptate în 2021, bazată pe doi piloni principaliꓽ accelerarea creșterii pe  segmentul de servicii dedicate tranziției energetice, în paralel cu dezvoltarea segmentului de upstream, care include dezvoltarea, construcția și operarea de capacitați de producție a energiei regenerabile din surse solare pentru instalații industriale dar și proiecte de mari dimensiuni, până la 500 MW.

Pentru 2023, Restart Energy își propune să atingă o țintă de cel puțin 45 MW instalați prin produsul Restart Solar, pe segmentul instalațiilor comerciale solare. Pentru următorii 3 ani, compania vizează dublarea în fiecare an a capacitații instalate și o creștere de 50% începând cu 2026.

Un alt obiectiv strategic al companiei îl reprezintă dezvoltarea și construirea de parcuri fotovoltaice de tip utility scale. Restart Energy urmărește menținerea unui pipeline anual de minim 500-600 MW și punerea în funcțiune a cel puțin 150 de MW anual.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte   regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

În luna octombrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie blockchain care aduce soluții multilaterale pentru partenerii cheie din domeniul sustenabilității. Dezvoltatorii de proiecte sustenabile pot obține certificate de carbon și/sau garanții de originie tokenizate pe baza atestării beneficiilor aduse mediului prin RED Carbon Standard, iar companiile și persoanele fizice pot calcula și neutraliza amprenta lor de carbon sprijinind aceste proiecte. Tehnologia blockchain oferă transparență tuturor proceselor, iar flexibilitatea platformei acordă beneficii tehnice unice în domeniul dezvoltării proiectelor, precum și în procesele de calcul ale emisiilor. Primul proiect certificat cu RED Carbon Standard a fost lansat în luna noiembrie 2022, fiind emise pentru acesta aproximativ 53.000 de certificate de carbon.

Restart Energy este o companie cu servicii de tranziție energetică, cu capital mixt românesc-american, înființată în 2015 la Timișoara. În 2022, Restart Energy a dezvoltat 60 de proiecte fotovoltaice, cu o putere instalată de aproximativ 15 MW, pentru companii din sectorul industrial, retail și HoReCa. Compania încheie anul 2022 cu vânzări de peste 10 milioane de euro pe segmentul instalațiilor fotovoltaice și o cifră de afaceri de 55 milioane de euro.

 

 

***

 

Contact:

Diana Iosu

Corporate Communication Senior Advisor, DiFine PR

diana.iosu@difinepr.com

+40 784 222 555

 

 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!