20.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Energie – Rosneft critică creșterea producției de petrol în Orientul Mijlociu și Occident – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Capacitate combinată de producție de petrol de rezervă în Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Irak a fost de 5,6 milioane de barili pe zi, sau 13% din producția curentă OPEC+.

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a.

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale.

Igor Secin, CEO al grupului energetic rus Rosneft, a declarat că o creștere a capacității de producție de petrol a contracarat eforturile OPEC+ de a reduce producția de petrol. 

Capacitate combinată de producție de petrol de rezervă în Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Irak a fost de 5,6 milioane de barili pe zi, sau 13% din producția curentă OPEC+.

Evenimente

12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie – Medika TV – Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

”Crearea de rezerve, așa cum observăm atât de către companiile din Vest, cât și din Orientul Mijlociu, poate fi o așteptare a unor schimbări serioase ale pieței”, a declarat Sechin, care a fost sceptic cu privire la cooperarea Rusiei cu OPEC, la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

”Prezența unor astfel de ”barili fantomă”, care pot avea un impact la scară largă asupra pieței, compensează impactul reducerii voluntare a cotelor de producție întreprinse de principalii participanți OPEC”, a spus el.

”Asta o arată și prețurile pieței, care au scăzut după recenta decizie a miniștrilor țărilor participante (OPEC+).

Unii membri OPEC+, inclusiv Rusia, au convenit duminică să elimine treptat reducerile voluntare de producție, 2,2 milioane de barili pe zi, pe parcursul unui an, începând din octombrie.

De asemenea, OPEC+ a fost de acord să mențină alte reduceri în valoare de 3,66 milioane bpd până la sfârșitul anului 2025.

Prețurile petrolului au scăzut în această săptămână, iar prețul țițeiului Brent, de referință, atins marți un minim de patru luni, de sub 77 de dolari pe baril, deși prețurile au revenit la peste 79 de dolari până la sfârșitul săptămânii.

Cifrele privind capacitatea de producție a membrilor OPEC+ au fost o problemă istorică controversată. Estimările de capacitate ajută OPEC+ să stabilească cifre de referință pentru producție, din care se fac reduceri.

Țările membre tind să lupte pentru estimări de capacitate, mai mari pentru a obține o linie de referință mai ridicată și pentru a ajunge la cote de producție mai mari după aplicarea reducerilor și, prin urmare, în cele din urmă venituri mai mari.

Rusia și Arabia Saudită, principalii exportatori de petrol din lume, au declarat că ar putea întrerupe sau inversa creșterea producției de petrol, dacă piața slăbește.

Secin a mai spus că există multe incertitudini pe piață, cum ar fi rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA din noiembrie.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!