28 C
București
vineri, septembrie 29, 2023

Energie – Schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare: greii din industrie sunt scoşi din joc, câştigă firme cu doi-trei angajaţi şi afaceri de 1.000 de euro pe an – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ Chimcomplex, producătorii de ambalaje Promateris şi Exonia, Liberty Galaţi sau Tenaris Zalău nu s-au calificat pentru ajutor de stat pentru industrie ♦ Cele opt firme care au câştigat ajutorul de stat total de 150 mil.

Ministerul Economiei a derulat schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare din România, în valoare de 300 de milioane de euro pentru 2022 şi 2023.

Rezultatele, anunţate luni sunt contestate de greii din industria românească şi aceştia acuză că firme „de apartament“ cu afaceri de 1.000 de euro pe an nu pot conduce un proiect de investiţii de 80 mil.

♦ Chimcomplex, producătorii de ambalaje Promateris şi Exonia, Liberty Galaţi sau Tenaris Zalău nu s-au calificat pentru ajutor de stat pentru industrie ♦ Cele opt firme care au câştigat ajutorul de stat total de 150 mil. euro au în total 15 angajaţi şi două dintre ele nu au niciun angajat.

Ministerul Economiei a derulat schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare din România, în valoare de 300 de milioane de euro pentru 2022 şi 2023. Rezultatele, anunţate luni sunt contestate de greii din industria românească şi aceştia acuză că firme „de apartament“ cu afaceri de 1.000 de euro pe an nu pot conduce un proiect de investiţii de 80 mil. euro.

„Sunt două soluţii: se anulează întreaga procedură şi se reia procesul, dar cu norme corecte, ori se bugetează pentru toate companiile care au atins 100 de puncte. Bani sunt, dar se prezintă eronat că nu sunt. În fond noi vrem să facem fabrici adevărate, or câştigătorii primesc ajutoare de stat pentru răcoritoare“, a transmis pentru ZF Florin Staicu, directorul operaţional (COO) al Chimcomplex.

Companiile au putut aplica până pe 16 decembrie 2022 pentru schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare, pentru investiţii în producţia locală. 97 de companii au aplicat, dar doar 8 dintre acestea s-au calificat pentru sprijin. Cele 8 companii au în total 15 angajaţi şi profit şi de 80-90% din cifra de afaceri, acesta fiind de asemenea un criteriu de departajare. În aceeaşi vreme, nu s-au calificat pentru finanţare companii cu mii de angajaţi, precum Chimcomplex şi Liberty Galaţi. În total, 21 de companii au obţinut punctaj maxim, dar rentabilitatea cifrei de afaceri, adică profitul raportat la cifra de afaceri, a fost criteriu de departajare. Aşa au ajuns companii din industria prelucrătoare, care au o marjă de profit în linie cu piaţa, să nu obţină finanţare şi alte companii care raportează profit în valoare de 80% din cifra de afaceri să obţină finanţarea.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!