12.8 C
București
luni, mai 27, 2024

Energie – Se dezgheaţă piaţa listărilor la Bursă. Furnizorul de energie Premier Energy şi distribuitorul de combustibil JT Grup Oil caută finanţare de peste 100 mil. euro de la investitorii de pe piaţa de capital – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Furnizorul de energie Premier Energy şi distribuitorul de combustibil JT Grup Oil caută finanţare de peste 100 mil.

Două companii din domeniul energetic şi-au anunţat intenţiile de listare la Bursa de Valori Bucureşti într-un interval de sub o săptămână.

Premier Energy, firma care a cumpărat CEZ Vânzare în România şi unul dintre cei mai mari jucători din industria energiei regenerabile, vrea să vină pe piaţa principală a BVB, intenţionând să obţină circa 100 mil.

O companie cu capital ceh, Premier Energy, a decis să se listeze pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, conform unui anunţ al societăţii de săptămâna trecută Ieri, JT Grup, unul dintre cei mai mari distribuitori de carburanţi din judeţul Constanţa, a anunţat listarea pe AeRO la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi  Ambele listări s-ar realiza în urma unor majorări de capital social.

Două companii din domeniul energetic şi-au anunţat intenţiile de listare la Bursa de Valori Bucureşti într-un interval de sub o săptămână. Premier Energy, firma care a cumpărat CEZ Vânzare în România şi unul dintre cei mai mari jucători din industria energiei regenerabile, vrea să vină pe piaţa principală a BVB, intenţionând să obţină circa 100 mil. euro printr-o majorare de capital social.

Principalul său acţionar, EMMA Alpha Holding, plănuieşte să vândă acţiuni în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro. Holdingul îl are ca principal investitor pe miliardarul ceh Jiri Smejc, CEO-ul PPF, cel mai mare fond de investiţii din regiune, care, printre alte active, deţine şi Pro TV în România. 

Ulterior, grupul de distribuţie de carbu­ranţi JT Grup Oil –  care a finalizat recent prima etapă de dezvoltare a unui terminal de produse petroliere de 25 mil. euro – şi-a făcut cunoscut planul de debut pe piaţa AeRO. În urma listării, care ar veni tot după o majorare de capital, capitalizarea existentă ar creşte cu 12 mil. euro, până la 14 mil. euro, a declarat ieri acţionarul majoritar Jean Paul Tucan pentru ZF. Cele două debuturi ar marca primele listări cu acţiuni la BVB de la Hidroelectrica (H2O), adică din iulie 2023. Analiştii sugerau că piaţa locală a listărilor ar putea fi dezgheţată odată cu mult-aştep­tata ofertă derulată de cea mai profitabilă companie din portofoliul statului român.

Tot ieri, Bursa de Valori Bucureşti a lansat a şaptea ediţie a programului Made in România, care, începând cu anul acesta, se va numi BVB Arena. Programul intenţio­nează să identifice viitoarele motoare ale economiei româneşti, susţinându-le să îşi ducă afacerile la un nivel superior, inclusiv printr-o potenţială listare la BVB.

Evenimentul a marcat, totodată, sfârşitul programului precedent, a cărui listă de companii finaliste a inclus nume precum Ascendia, Farmacia Tei, Grup Şerban, Bookster şi Exonia.

 

 

 

 Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!