34.7 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Banking & Servicii financiare – Alior Bank şi Patria Bank anunţă semnarea unui contract pentru cesiunea unui portofoliu de credite – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Un contract pentru cesiunea unui portofoliu de credite de nevoi personale, în valoare de 97 de milioane lei, în sold la 30 aprilie, a fost semnat de Alior Bank, prin sucursala sa din România, în calitate de cedent, şi Patria Bank, în calitate de cesionar, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

“Portofoliul subiect al tranzacţiei include aproximativ 4.000 de clienţi persoane fizice şi este constituit din credite performante de consum negarantate, denominate în lei.

Tranzacţia este estimată a se implementa în septembrie 2024, contribuind la creşterea portofoliului de credite de consum şi a numărului de clienţi persoane fizice ai Patria Bank”, se menţionează în comunicat.

Un contract pentru cesiunea unui portofoliu de credite de nevoi personale, în valoare de 97 de milioane lei, în sold la 30 aprilie, a fost semnat de Alior Bank, prin sucursala sa din România, în calitate de cedent, şi Patria Bank, în calitate de cesionar, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

“Portofoliul subiect al tranzacţiei include aproximativ 4.000 de clienţi persoane fizice şi este constituit din credite performante de consum negarantate, denominate în lei. Tranzacţia este estimată a se implementa în septembrie 2024, contribuind la creşterea portofoliului de credite de consum şi a numărului de clienţi persoane fizice ai Patria Bank”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, fiecare etapă a procesului operaţional de tranziţie a fost atent analizată şi toate fluxurile sunt pregătite să asigure clienţilor o experienţă de transfer facilă şi prietenoasă.

Astfel, pe toată durata tranziţiei, echipa Patria Bank va fi alături de fiecare client şi “se va concentra pe îmbunătăţirea satisfacţiei acestora prin acordarea de oferte şi pachete comerciale dedicate”.

Integrarea clienţilor preluaţi se va face online prin platforma digitală de onboarding (Patria de Oriunde) sau prin reţeaua de unităţi teritoriale şi prin suportul acordat de echipa din call center-ul Patria Bank.

“Această achiziţie reprezintă un pas important în planurile de dezvoltare ale Patria Bank şi, împreună cu creşterea organica a băncii, aduce o contribuţie la consolidarea profitabilităţii acesteia. Tranzacţia ne oferă oportunitatea de a dezvolta şi diversifica activitatea băncii împreună cu noii clienţi. După preluarea acestora, Patria Bank intenţionează să îi fidelizeze prin propunerea pachetului complet de produse şi servicii din portofoliul sau destinate clientelei persoane fizice: credite ipotecare, credite de consum cu ipotecă, carduri de credit, mobile banking, pachete de cont curent şi depozite la termen. Astfel, oferim soluţii financiare adaptate nevoilor fiecărui client, promovând o relaţie de încredere şi parteneriat pe termen lung”, a declarat Valentin Vancea, director general al Patria Bank.

La rândul său, Anca Andrei, director general, Alior Bank Varşovia, Sucursala Bucureşti, a menţionat că banca pe care o reprezintă a luat o decizie strategică de vânzare a portofoliului de credite de consum în România.

“Ne-am pregătit pentru această tranzacţie cu mult timp înainte. Suntem fericiţi că Patria Bank a devenit partenerul nostru, pentru că este o bancă românească reputabilă ce oferă clienţilor săi un pachet complet de produse bancare şi care are planuri ambiţioase de dezvoltare în această zonă. Vom face tot posibilul să ne asigurăm că tranzacţia se derulează uşor pentru clienţii noştri şi ca aceştia pot folosi în avantajul propriu, în mod rapid şi eficient, gama largă de produse şi servicii a Patria Bank, împreună cu reţeaua teritorială a băncii”, a menţionat ea.

Patria Bank este o bancă românească dedicată creşterii gradului de bancarizare în România şi susţinerii antreprenorilor şi afacerilor locale.

Alior Bank a lansat operaţiunile în anul 2008 şi este o bancă universală de talie medie, care se adresează, atât clienţilor individuali, cât şi celor comerciali.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!