-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Energie – Vremuri tulburi pentru parcurile eoliene offshore ale lui Biden; Orsted: Abandonarea proiectelor din SUA – o „opțiune reală” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În conformitate cu Legea de reducere a inflației, Orsted primește credite fiscale de peste 30%, dar pare să fie nevoie de mai multe, deoarece o criză financiară se desfășoară în industria energiei eoliene offshore.

Întârzierile lui Orsted au fost declanșate de incertitudinile birocratice din timpul administrației anterioare din SUA și au fost intensificate de întreruperile lanțului de aprovizionare în timpul pandemiei de COVID-19.

Deoarece deciziile finale de investiții nu au fost luate și proiectele erau finanțate din bilanțul companiei, faptul că ratele dobânzilor pe termen lung în SUA au crescut peste 3% înseamnă că costul capitalului lui Orsted este mai mare...

Cel mai mare dezvoltator de parcuri eoliene offshore din lume se pregătește să renunțe la proiectele din SUA, cu excepția cazului în care administrația Biden garantează mai mult sprijin, a anunţat Bloomberg.

„Încă avem în vedere o opțiune reală de a pleca”, a declarat CEO-ul Orsted, Mads Nipper, pentru Bloomberg, într-un interviu la Londra, marți.

Nipper a continuat: „Dar în acest moment, încă lucrăm la o decizie finală de investiție în proiecte din America”.

Administrația Biden a promovat fermele eoliene offshore drept o componentă esențială a decarbonizării rețelei americane de energie, dar creșterea costurilor inflației a subminat creșterea sectorului și a lăsat multe proiecte fără finanţare.

În conformitate cu Legea de reducere a inflației, Orsted primește credite fiscale de peste 30%, dar pare să fie nevoie de mai multe, deoarece o criză financiară se desfășoară în industria energiei eoliene offshore.

Nipper a cerut administrației Biden să garanteze subvenții fără a achiziţiona o anumită cotă de echipamente de la furnizori locali și a cerut mai mult timp pentru a depăși problemele lanțului de aprovizionare cu materiale fabricate în SUA.

„Ceea ce am propus a fost o perioadă de grație, de trei până la cinci ani”, a spus CEO-ul, adăugând: „În acest moment, nu putem livra”.

Potrivit Bloomberg, Nipper a avertizat că parcurile eoliene offshore sunt „neinvestibile”:

Întârzierile lui Orsted au fost declanșate de incertitudinile birocratice din timpul administrației anterioare din SUA și au fost intensificate de întreruperile lanțului de aprovizionare în timpul pandemiei de COVID-19. Atitudinea lui Biden referitoare la energia curată a ajutat la accelerarea unor planuri, dar ratele ridicate ale dobânzilor și întârzierile în achiziționarea de echipamente, cunoscute sub numele de monopiles, pentru turbinele oliene au încetinit și mai mult dezvoltarea.

Deoarece deciziile finale de investiții nu au fost luate și proiectele erau finanțate din bilanțul companiei, faptul că ratele dobânzilor pe termen lung în SUA au crescut peste 3% înseamnă că costul capitalului lui Orsted este mai mare.

„Pentru o companie ca a noastră, în care intervalul vizat de rentabilitate este cu 150 până la 300 de puncte de bază peste costul nostru de capital, a făcut acest lucru extrem de greu”, a spus Nipper.

Nipper a spus că Orsted nu ar fi putut prezice turbulențele din industrie, dar vânzările de acţiuni ale investitorilor au dus la pierderea a 8 miliarde de dolari din valoare săptămâna trecută, după ce au fost înregistrate deprecieri pentru mai multe proiecte din SUA. Planurile pe termen mai lung sunt, de asemenea, în pericol, cu proiecte în apropiere de New Jersey și Delaware neinvestibile în acest moment, a spus el.

Acțiunile gigantului energetic verde listat în Danemarca s-au prăbușit în ultimele săptămâni.

Obiectivul ambițios al administrației Biden de a atinge 30 de gigawați de capacitate de energie eoliană offshore până în 2030 pare să fie în pericol. Chiar dacă Legea de reducere a inflației trebuia să diminueze inflația, a apărut o criză de energie verde, așa cum descrie Orsted, care provine din inflație.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!