9.5 C
București
duminică, decembrie 3, 2023

IT & E-commerce – ZF Cybersecurity Trends 2023. Andrei Bozeanu, fondator al Dekeneas, platformă care detectează atacurile cibernetice complexe: Securitatea cibernetică este o artă, iar inteligenţa artificială are o mare lipsă: îi lipseşte creativitatea. AI-ul va putea întotdeauna să reproducă, dar nu va putea să vină cu idei inovatoare – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Andrei Bozeanu, fondator al Dekeneas: Oricât de performante ar fi echipamentele implementate, dacă nu ai specialişti care să le opereze nu pot fi niciodată exploatate la adevărata lor valoare. ♦ „Oricât de mult s-ar investi în soluţiile de securitate cibernetică, cel mai important este factorul uman, iar investiţiile ar trebui să meargă cu precădere către

Andrei Bozeanu, fondator al Dekeneas: Oricât de performante ar fi echipamentele implementate, dacă nu ai specialişti care să le opereze nu pot fi niciodată exploatate la adevărata lor valoare.

„Oricât de mult s-ar investi în soluţiile de securitate cibernetică, cel mai important este factorul uman, iar investiţiile ar trebui să meargă cu precădere către zona de specializare a oamenilor din zona de cybersecurity.“

Industria de securitate ciberne­tică poate utiliza inteligenţa artificială (AI) pentru a ajuta la detectarea sau chiar oprirea unor atacuri cibernetice „simple“, însă când situaţiile se complică tot factorul uman este cel care poate rezolva problemele, consi­deră Andrei Bozeanu, fondator al companiei locale Dekeneas, care a dezvoltat o platformă ce detectează atacurile cibernetice complexe.

„Eu am dezvoltat o tehnologie care foloseşte inteligenţa artificială în zona de securitate cibernetică, sunt nouă ani de ani de atunci, timp în care am avut ocazia să-mi dau sea­ma şi de beneficiile inteligenţei artifi­ciale, dar şi de limitările pe care le are. Inteligenţa artificială este un buzzword acum, dar are nişte limi­tări. În viitorul apropiat, task-urile foar­te simple, repetitive vor fi pre­lua­te de inteligenţa artificială, dar mă în­doiesc că nişte atacuri complexe vor reuşi să folosească inteligenţa arti­fi­cia­lă pentru a descoperi vulne­rabili­tăţi într-o reţea pe care încearcă să o atace. Eu văd securitatea ciber­ne­tică ca pe o artă, iar inteligenţa artificială are o mare lipsă: îi lipseşte creativi­tatea, va putea întotdeauna să repro­ducă, dar nu va putea să vină cu idei inovatoare“, a spus Andrei Bozeanu în cadrul conferinţei ZF Cyberse­curity Trends 2023, organi­za­tă în luna iulie. El a adăugat că atacurile ciber­ne­tice de tip phishing sau scanările de vulnerabilităţi vor putea fi efectuate prin intermediul inteligenţei arti­ficiale.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!