11 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Fonduri Europene – După aderarea la UE, Ucraina va deveni cel mai mare beneficiar de subvenții fonduri în agricultură – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Institutul de Economie Germană (IW) a estimat că statul ucrainean, ca țară membră a UE, ar primi ajutoare în valoare de circa 70-90 miliarde de euro, subvenții agricole, depășind Franța care este, în acest moment, în capul listei beneficiarilor de sprijin financiar în agricultură.

Conform datelor IW, pe baza Cadrului Financiar Multianual actual pentru 2021-2027, impactul financiar al aderării Ucrainei la UE va fi, în total, de circa 130-190 miliarde de euro, conform Latifundist.

Studiul efectuat recent de Institutul de Economie Germană (IW), denumit „Aspecte fiscale ale extinderii UE” a estimat nivelul impactului financiar al aderării Ucrainei la UE, pe baza Cadrului Financiar Multianual actual al comunității europene pentru 2021-2027.

Ucraina va fi cel mai mare beneficiar de subvenții și fonduri europene în agricultură ca stat membru. Institutul de Economie Germană (IW) a estimat că statul ucrainean, ca țară membră a UE, ar primi ajutoare în valoare de circa 70-90 miliarde de euro, subvenții agricole, depășind Franța care este, în acest moment, în capul listei beneficiarilor de sprijin financiar în agricultură.

Fermierii ucraineni ar putea beneficia de cele mai multe ajutoare financiare de la UE pentru a-și desfășura activitățile agricole după ce Ucraina va deveni stat membru al comunității europene. Conform datelor IW, pe baza Cadrului Financiar Multianual actual pentru 2021-2027, impactul financiar al aderării Ucrainei la UE va fi, în total, de circa 130-190 miliarde de euro, conform .

stegulet UE si monede euro
70-90 miliarde de euro pentru agricultura ucraineană (foto: european-social-fund-plus.ec)

Ucraina, cel mai mare beneficiar de fonduri UE în agricultură

Dacă va deveni stat membru al Uniunii Europene, va primi cele mai multe subvenții în agricultură. La această concluzie a ajuns Institutul de Economie Germană în urma unui studiu.

Studiul efectuat recent de Institutul de Economie Germană (IW), denumit „Aspecte fiscale ale extinderii UE” a estimat nivelul impactului financiar al aderării Ucrainei la UE, pe baza Cadrului Financiar Multianual actual al comunității europene pentru 2021-2027. Cifrele se situează la nivelul de 130-190 miliarde de euro, reprezentând 17% din bugetul total de circa 1,1 miliarde de euro.

În urma analizei efectuate s-a arătat că după aderarea la spațiul comunitar european, statul ucrainean va avea dreptul la agricole în valoare de 70-90 miliarde de euro, pe baza CFM pentru 2021-2027.

La un interval mediu de 80 de miliarde de euro, Ucraina va depăși Franța ca cel mai mare beneficiar actual de ajutor în agricultură, cu 65 de miliarde de euro. Ca parte a politicii de coeziune a UE care vizează sprijinirea regiunilor mai puțin dezvoltate, Ucraina este probabil să primească o sumă suplimentară de 50-90 de miliarde de euro. Suma include fonduri structurale care privește consolidarea unității economice, sociale și teritoriale în UE.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!