21.7 C
București
luni, iulie 22, 2024

Fonduri Europene – Ministrul Agriculturii confirmă că România a obținut de la UE sprijin mai puțin decât Bulgaria sau Polonia pentru fermierii afectați de importurile de cereale din Ucraina – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ministrul Agriculturii recunoaște că România a obținut doar 10 milioane de euro din rezerva Uniunii Europene, pentru despăgubirea fermierilor afectați de importurile de cereale ieftine din Ucraina, compensații inferioare celor obținute de Bulgaria sau Polonia...

Petre Daea a precizat, însă că pe lângă banii de la UE, Guvernul României va contribui cu încă 10 milioane de euro de la bugetul de stat.

Reamintim că vineri, 17 martie, europarlamentarul REPER (Renew Europe) Dacian Cioloș a cerut demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, pentru modul în care ministerul a negociat compensațiile destinate producătorilor români de cereale, afectați de importurile ieftine din Ucraina.

Ministrul Agriculturii recunoaște că România a obținut doar 10 milioane de euro din rezerva Uniunii Europene, pentru despăgubirea fermierilor afectați de importurile de cereale ieftine din Ucraina, compensații inferioare celor obținute de Bulgaria sau Polonia.

Petre Daea a precizat, însă că pe lângă banii de la UE, Guvernul României va contribui cu încă 10 milioane de euro de la bugetul de stat. .

„Sumele nu sunt stabilite. Ele vor fi validate în Comitetul (Consiliul UE – n.r.) din data de 30 (martie), unde România este prezentă. Indiferent de sumă, sprijinul nostru pentru fermieri este tot timpul constant. Suma pe care o vom primi se va dubla cu suma de la bugetul statului în aşa fel încât să dăm sprijin fermierilor care au cereale în magazii şi nu comercianţilor de cereale”, a mai spus, marți, ministrul Daea, citat de News.ro.

Ministrul Agriculturii a dat vina și pe formula de calcul a Comisiei Europene pentru alocarea sumelor celor trei state.

„Am putut să constant o serie întreagă de elemente care m-au determinat să spun foarte clar – că formula pe care a ales-o ascunde adevărul şi deformează realitatea. Această formulă prelucrată înainte de a ajunge la Bruxelles, pe care a dat-o Comisia Europeană, e pur şi simplu opera pe care au realizat-o pe documentele pe care le aveau la dispoziţie şi să reţineţi: România a dat toate datele la timp şi fără echivoc”, a explicat Daea.

Reamintim că vineri, 17 martie, europarlamentarul REPER (Renew Europe) Dacian Cioloș a cerut demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, pentru modul în care ministerul a negociat compensațiile destinate producătorilor români de cereale, afectați de importurile ieftine din Ucraina.

„Producătorii de cereale din România, cel mai puternic afectați de importurile din Ucraina, vor primi cele mai mici despăgubiri din rezerva de criză a UE. România va primi o sumă totală de 10 milioane de euro, comparativ cu Polonia, care va primi 30 de milioane de euro, și Bulgaria, care va primi 16 milioane de euro. Așa cum a fost și în cazul Schengen, această situație este încă o dovadă că avem lideri politici irelevanți la nivel european, incapabili să ne apere interesele” – a acuzat Cioloș, fost comisar european pentru Agricultură.

–-

Citește și:

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!