32 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Imobiliare – Banca din umbră Zhongzhi și-a cerut falimentul, pe măsură ce criza datoriilor și imobiliarelor din China se adâncește – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Acțiunile listate în Hong Kong ale firmelor imobiliare, inclusiv Logan Group, China Vanke, Sunac și Longfor Group, au scăzut între 2% și 3,6%.

Sectorul imobiliar masiv al țării a fost, de asemenea, prins în mijlocul unei represiuni împotriva activităților bancare din umbră, care au fost folosite de companiile imobiliare pentru a cumpăra terenuri de la guvernele locale.

Zhongzhi Enterprise Group a depus o cerere de faliment vineri seara, deoarece conglomeratul bancar din umbră din China nu poate să-și ramburseze datoria, pe fondul unei crize imobiliare care se adâncește în țară, potrivit CNBC.

Compania a depus cerere de faliment pe motiv că „în mod clar” nu are capacitatea de a rambursa datoria și nu are suficiente active pentru a o achita, potrivit unei declarații emise de Primul Tribunal Intermediar Popular din Beijing.

Băncile din umbră din China funcționează prin punerea în comun a economiilor casnice și corporative pentru a oferi împrumuturi pentru a investi în imobiliare, acțiuni, obligațiuni și mărfuri. Companii precum Zhongzhi au finanțat adesea mulți dezvoltatori imobiliari mari chinezi.

Zhongzhi a avertizat despre situația sa financiară dificilă încă din august, când Reuters a raportat că compania le-a spus investitorilor că se confruntă cu o criză de lichidități.

Apoi și-a declarat insolvența într-o scrisoare către investitorii săi în noiembrie, la scurt timp după care poliția din Beijing a început o anchetă asupra băncii din umbră încărcate de datorii.

„În timp ce creditorii companiei sunt în mare parte persoane bogate, mai degrabă decât instituții financiare, colapsul acesteia ar putea totuși afecta încrederea generală pe piață. De asemenea, ar putea reînnoi preocupările cu privire la industria încrederii și dacă aceasta ar avea implicații mai largi și semnificative pentru industria imobiliară aflată în dificultate”, au scris analiștii de la Commerzbank într-o notă pentru clienți.

Indicele mai larg CSI 300 a scăzut cu 1,2% la începutul după-amiezii, pe fondul evoluției acțiunilor imobiliare.

Acțiunile listate în Hong Kong ale firmelor imobiliare, inclusiv Logan Group, China Vanke, Sunac și Longfor Group, au scăzut între 2% și 3,6%.

Guvernul Chinei a încercat în ultimii ani să limiteze creșterea rapidă a datoriei nebancare emise de băncile din umbră.

Cele mai mari bănci din China sunt deținute de stat, ceea ce face dificil pentru  întreprinderile care nu sunt deținute de stat să apeleze la băncile tradiționale pentru finanțare, ceea ce a contribuit la o creștere a activităților bancare din umbră.

Sectorul imobiliar masiv al țării a fost, de asemenea, prins în mijlocul unei represiuni împotriva activităților bancare din umbră, care au fost folosite de companiile imobiliare pentru a cumpăra terenuri de la guvernele locale.

„Nu ne așteptăm la o salvare guvernamentală, deoarece multe produse Zhongzhi sunt produse non-standard de gestionare a averii, care au fost de mult descurajate sau interzise de autoritățile de reglementare chineze; unele sunt comparabile cu o schemă Ponzi”, a declarat Zerlina Zeng, analist senior de credit la CreditSights, pentru Squawk Box Asia de la CNBC.

Piața imobiliară din China a fost afectată de o criză a datoriilor din 2020, giganții imobiliari precum Evergrande și Country Garden luptăndu-se să ramburseze datoriile. Fluxurile lor de numerar au secat, în mare parte din cauza scăderii vânzărilor de case.

Creșterea vânzărilor de locuințe și prețuri au rămas lente, dar Beijingul a demarat o reducere mai largă a sectorului imobiliar cândva umflat – care reprezintă direct și indirect aproximativ o treime din activitățile economice ale Chinei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!