FacebookTwitterLinkedIn

Jucătorul din industria automotive Hella va deschide un centru de proiectare și dezvoltare pe o suprafață de 1.300 mp în proiectul office Palas Campus, realizat de dezvoltatorul Iulius în centrul Iaşului. 

Palas Campus Iaşi este o investiţie în valoare de peste 120 milioane de euro a grupului Iulius, care va fi inaugurată în primul trimestru al anului viitor. Aflat în proximitatea ansamblului mixt Palas Iaşi, Palas Campus va fi cea mai mare clădire de birouri din România ca suprafaţă, dispunând de 60.000 mp închiriabili. Complexul office este 100% închiriat de mari companii internaţionale din IT&C, automotive, banking şi health&pharma.

Centrul Hella va avea o suprafaţă de 1.300 mp şi va acomoda o echipă formată din aproximativ 100 de ingineri care se vor focaliza pe produse complexe şi tehnologii inovatoare care dezvoltă conducerea autonomă a maşinilor. 

„Hella a găsit în Iași o comunitate puternică de specialiști calificați, formați în universitățile din oraș. Vom lucra cu tehnologii avansate, la proiecte inovatoare pentru produse radar, care contribuie la dezvoltarea megatrendului de conducere autonomă”, a declarat Marius Adam, care de curând a devenit director al noului HELLA Technical Center Iași.

Pentru centrul de cercetare şi dezvoltare din Iaşi, compania caută specialişti în domeniul System Engineering, Software Development, Testare Software şi Testare de Sistem.

Palas Campus este un amplu proiect office clasa A, cu o suprafaţă de 54.000 mp de birouri şi alţi 6.000 mp de retail, compus din șase corpuri, conectate la parter și la primele trei etaje. 

În 2021, proiectul a atras primul credit verde acordat unei companii românești de către IFC, parte a Băncii Mondiale, în valoare de 72 milioane de euro.