16 C
București
joi, mai 23, 2024

Imobiliare – Grecii de la Intrakat Group achiziţionează compania de construcţii Aktor – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Grupul Intrakat, activ în domeniul construcţiilor, al infrastructurii, concesiunilor/parteneriatelor publice private (PPP) şi managementului deşeurilor din Grecia, a anunţat miercuri finalizarea achiziţiei companiei Aktor Construction, care este activă în proiecte importante de infrastructură în România. Intrakat consideră piaţa din România ca fiind prioritară, informează un comunicat. ”Grupul Intrakat, din domeniul construcţiilor, al infrastructurii, concesiunilor/parteneriatelor publice

Grupul Intrakat, activ în domeniul construcţiilor, al infrastructurii, concesiunilor/parteneriatelor publice private (PPP) şi managementului deşeurilor din Grecia, a anunţat miercuri finalizarea achiziţiei companiei Aktor Construction, care este activă în proiecte importante de infrastructură în România. Intrakat consideră piaţa din România ca fiind prioritară, informează un comunicat.

”Grupul Intrakat, din domeniul construcţiilor, al infrastructurii, concesiunilor/parteneriatelor publice private (PPP) şi managementului deşeurilor din Grecia, a anunţat astăzi finalizarea achiziţiei companiei Aktor Construction, care este activă în proiecte importante de infrastructură în România. În urma unui acord de vânzare şi cumpărare, anunţat la începutul anului, şi a aprobării recente a achiziţiei de către Comisia Concurenţei din Grecia, Intrakat îşi sporeşte dimensiunile şi acoperirea pentru a deveni un grup de afaceri de frunte în sectorul construcţiilor din Europa de Sud-Est, extinzându-şi dinamic portofoliul în domenii noi, cum ar fi sursele de energie regenerabilă, stocarea energiei, proiecte de mediu şi imobiliare”, anunţă compania.

Odată cu includerea Aktor, Intrakat va ajunge la un număr de proiecte în derulare cu o valoare totală estimată pentru sfârşitul anului 2023 la aproape 5 miliarde de euro şi, în acelaşi timp, îşi va extinde amprenta internaţională. Intrakat realizează proiecte complexe de construcţii la scară largă în Grecia şi în alte ţări, prin intermediul unei reţele de filiale înalt specializate din sud-estul Europei, inclusiv România.

Piaţa din România este considerată o prioritate de top de către Intrakat, prezent la rândul său în ţara noastră. Compania va depune toate eforturile pentru a livra la timp şi cu succes proiectele de infrastructură ale Aktor în sectoarele feroviare şi de autostrăzi din România.

Alexandros Exarchou, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie şi CEO al Grupului Intrakat, care are o cunoaştere profundă a industriei româneşti de construcţii din perioada în care a ocupat funcţia de CEO al Aktor (din iulie 2018 până în ianuarie 2021), a salutat decizia Comisiei de Concurenţă din Grecia şi şi-a exprimat angajamentul de a oferi servicii excepţionale în finalizarea proiectelor, în spiritul viziunii grupului de a deveni un important forţă în sectoarele construcţiilor şi infrastructurii din sud-estul Europei. Exarchou va prelua, de asemenea, funcţia de preşedinte şi CEO la Aktor.

Compania este listată la Bursa din Atena din 2001.

Acţionarul principal al Grupului Intrakat este Winex Investmets Ltd, controlată de Alexandros Exarchou şi Dimitris Bakos şi Ioannis Kaimenakis, investitori implicaţi în transport maritim şi rafinării de petrol. Aceiaşi investitori (A. Exarchou, D. Bakos, J. Kaimenakis), prin vehiculul de investiţii Thrivest Holding Ltd, au intrat şi în sectorul bancar din Grecia controlând Pancreta Bank şi fiind şi acţionari la Attica Bank.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!