6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Imobiliare – Meta Estate Trust anunță noi investiții și un exit de 2,7 milioane de euro, cu un profit brut de 740.000 Eur – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Meta Estate Trust, (simbol bursier MET), companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, anunță vânzarea celor 40% din părțile sociale deținute în Redport Properties SRL, dezvoltatorul proiectului The Level Apartments. Compania a încasat  peste 2,7 milioane de euro din închiderea tranzacției. Cu aceasta investiție compania a obținut un randament de 37%, după o

Meta Estate Trust, (simbol bursier MET), companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, anunță vânzarea celor 40% din părțile sociale deținute în Redport Properties SRL, dezvoltatorul proiectului The Level Apartments. Compania a încasat  peste 2,7 milioane de euro din închiderea tranzacției. Cu aceasta investiție compania a obținut un randament de 37%, după o investiție totală de 2 milioane de euro.

Alexandru Bonea, Director General MET :  ”Aceste tranzacții dovedesc potențialul de performanță a strategiei investiționale MET. Parteneriatele cu dezvoltatorii de proiecte imobiliare reprezintă un pilon strategic fundamental prin care vom putea obține randamentele promise acționarilor noștri.”

Totodată, compania a decis să reinvestească treptat 2 milioane de euro prin achiziția a 10% din Redport Capital SRL, unul dintre cei mai importanți jucători rezidențiali autohtoni, activi în nordul Bucureștiului, ce deține terenuri strategice în zona istorică Dămăroaia – Străulești pe care în următorii 7 ani vor dezvolta peste 1600 de apartamente și spații comerciale.

Dezvoltatorul urmează să demareze construcția pentru fazele 3 și 4 ale proiectului The Level Apartments, cât și lucrările la Infinity Nord, unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbană din București.

În virtutea colaborării de succes pe care a avut-o încă de la început cu Redport Capital, și de această dată, Meta Estate Trust aloca o investiție de 2 milioane de euro pentru proiectele viitoare de dezvoltare imobiliara ale Redport Capital.

De asemenea, Meta Estate Trust a acordat un împrumut asociat filialei Montserrat Assets SRL în valoare de 420.000 de euro pentru a achiziționa două apartamente și patru locuri de parcare în zona de Nord. Cele două apartamente sunt închiriate pentru o perioadă minimă de 3 ani, cu un randament de peste 7%, prima investiție din linia de afaceri de închiriere.

Montserrat Assets SRL este o companie înființată în noiembrie 2022 cu scopul desfășurării unor proiecte specifice de investiții imobiliare și este deținută 100% de Meta Estate Trust.

Meta Estate Trust este o companie tip holding, cu activitate în sectorul imobiliar, fondată în martie 2021 de un grup de antreprenori români cu experiență în real estate și piața de capital. Din 29 august 2022, Meta Estate Trust este listată la Bursa de Valori București, în piața AeRO, având simbolul bursier MET. Începând cu data de 20 martie 2023, acțiunea MET este inclusă în indicele BETAeRO.

Compania a investit de la înființare în 37 de proiecte imobiliare, acționând ca partener al dezvoltatorilor imobiliari prin participarea la capital, precum și prin achiziții de locuințe în proiecte rezidențiale în faze incipiente ale construcției, în București și în marile orașe. Politica investițională se bazează pe un un mix de tipologii investiționale cu profile de randament și risc diferite, cu un portofoliu diversificat și flexibil, care se poate adapta ușor ciclurilor de piață.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!