2.5 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Imobiliare – Explozie la Călimăneşti (Vrancea)/CNAIR: Din informaţiile pe care le avem, antreprenorul Spedition UMB nu efectua lucrări de relocare a reţelei de gaz – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Antreprenorul Spedition UMB, care construieşte lotul 1 al Autostrăzii Focşani-Bacău, nu efectua lucrări de relocare a reţelei de gaz, ci doar lucrări de îmbunătăţire a terenului de fundare a corpului autostrăzii, potrivit informaţiilor care există în acest moment, precizează, joi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit Agerpres. “Din informaţiile pe care le

Antreprenorul Spedition UMB, care construieşte lotul 1 al Autostrăzii Focşani-Bacău, nu efectua lucrări de relocare a reţelei de gaz, ci doar lucrări de îmbunătăţire a terenului de fundare a corpului autostrăzii, potrivit informaţiilor care există în acest moment, precizează, joi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit Agerpres.

“Din informaţiile pe care le avem până la această oră, antreprenorul Spedition UMB nu efectua lucrări de relocare a reţelei de gaz, ci doar lucrări de îmbunătăţire a terenului de fundare a corpului autostrăzii. Astăzi, CNAIR a solicitat echipei de supervizare un raport special cu privire la împrejurările în care a avut loc evenimentul. În acest moment se desfăşoară cercetări ale instituţiilor abilitate ale statului, iar CNAIR nu se poate pronunţa asupra cauzelor care au provocat deflagraţia din noaptea de 21.09.2023. Ne exprimăm speranţa că cercetările desfăşurate în cazul acestui accident nu vor provoca întârzierea lucrărilor”, se arată în comunicatul CNAIR.

Potrivit companiei de drumuri, Studiul de Fezabilitate pentru construcţia lotului de autostradă a fost elaborat de SC Consitrans SRL Bucureşti, iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi prin HG nr.903/ 13.07.2022.

“Documentaţia Tehnică pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire (DTAC) a fost realizată de SC Consitrans SRL, în baza tuturor avizelor necesare obţinute inclusiv de la Transgaz: Aviz favorabil Transgaz nr. 219/2197 din 04.01.2021, Aviz favorabil CTE Transgaz nr.387/29.11.2021. În baza acestei documentaţii, MTI a emis Autorizaţia de Construire nr.11 din 27.03.2023”, subliniază sursa citată.

Proiectul Tehnic (PT) a fost elaborat tot de către SC Consitrans SRL şi aprobat în CTE CNAIR, în data de 22 iulie 2022.

Pe data de 25 mai a acestui an, prin decizia Directorului General al CNAIR, a fost desemnată echipa de consultanţă a proiectului, constituită din angajaţi ai DRDP Iaşi. Această echipă de supervizare a emis Ordinul de Începere a lucrărilor în data de 29 martie 2023.

Antreprenorul, prin subcontractantul de specialitate, a depus la Transgaz Documentaţia Tehnică necesară relocării efective a conductei de gaz care intersectează autostrada, se mai arată în comunicatul citat.

Reacţia CNAIR vine după ce SNTGN Transgaz a precizat, într-un comunicat, că firma care execută lucrările la autostradă nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de societate pentru lucrarea “Autostrada Focşani -Bacău (inclusiv reţele de utilităţi) cu amplasamentul pe teritoriul judeţului Vrancea”, aceasta nedeţinând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect.

“În noaptea de 21 septembrie 2023, în judeţul Vrancea, în jurul orei 01:15, pe conducta de transport gaze naturale Dn800 Şendreni-Oneşti, în zona localităţii Călimăneşti, la kilometrul 93+328 faţă de SCV Şendreni, respectiv kilometrul 52+174 faţă de NT Oneşti s-a produs un incident tehnic major cu foc în timpul execuţiei lucrărilor la autostrada A7 Moldova (Focşani -Bacău). Constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea “Autostrada Focşani -Bacău (inclusiv reţele de utilităţi) cu amplasamentul pe teritoriul judeţului Vrancea”, acesta nedeţinând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect”, subliniază comunicatul Transgaz.

Potrivit companiei, nu au fost afectaţi furnizori sau consumatori de gaze naturale în urma exploziei magistralei de gaz de la Călimăneşti.

În noaptea de miercuri spre joi, a avut loc o explozie, urmată de incendiu, la o magistrală de gaz de la Călimăneşti, pe şantierul autostrăzii A7. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 05:20.

În urma exploziei, patru persoane au fost găsite carbonizate, iar alte cinci au fost rănite, doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, fiind preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti. Victimele lucrau pe şantierul Autostrăzii A7.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!