21.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Imobiliare – Meta Estate Trust – inovație și performanță în domeniul imobiliar – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Meta Estate Trust este o companie fondată în prima parte a anului 2021 de un grup de antreprenori români cu o vastă experiență în piața de capital și cea de real estate.

Compania a derulat, până în prezent, două plasamente private și o ofertă publică de vânzare de acțiuni, în urma cărora capitalul social al companiei a ajuns la valoarea de 87 de milioane de lei.

Începând cu data de 29 august 2022, Meta Estate Trust este prezentă pe piața AeRO a Bursei de Valori București, având simbolul bursier MET.

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, prezentă pe piața SMT – AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier MET, a propus, de la lansarea sa, un model de business inovator, care vizează democratizarea continuă a investițiilor imobiliare din România prin crearea și dezvoltarea unui instrument financiar inovator, oferind investitorilor oportunitatea de a obține randamente sustenabile, indiferent de capitalul disponibil.

Meta Estate Trust este o companie fondată în prima parte a anului 2021 de un grup de antreprenori români cu o vastă experiență în piața de capital și cea de real estate. Modelul de business este unic în România și se bazează pe un ciclu scurt de rotire a capitalurilor, de maximum 18 luni. Pentru a reduce riscurile legate de investițiile în real estate, societatea investește atât în achiziția directă a apartamentelor în diverse faze de finalizare, cât și în parteneriate cu dezvoltatori imobiliari consacrați.

Compania a derulat, până în prezent, două plasamente private și o ofertă publică de vânzare de acțiuni, în urma cărora capitalul social al companiei a ajuns la valoarea de 87 de milioane de lei. Începând cu data de 29 august 2022, Meta Estate Trust este prezentă pe piața AeRO a Bursei de Valori București, având simbolul bursier MET. De la înființare, compania a investit peste 24 milioane de euro în 25 de proiecte imobiliare, din 8 dintre acestea realizând deja exit total. Meta Estate Trust dispune de o echipă profesionistă, cu o bogată experiență în piața imobiliară și de capital, iar peste 20% din capitalul social este deținut de membrii echipei, un aspect extrem de important, ce generează un capital de încredere important pentru acționari.

„Încă de la lansare, am căutat investiții la prețuri atractive și am reușit să plasăm în anul 2022 peste 11,4 milioane euro în 12 proiecte de investiții, dintre care 8 proiecte noi în București, Ilfov, Sibiu, Neptun și Brașov. În același timp, Meta Estate Trust a încasat echivalentul în lei a cca. 8,9 milioane euro din exit-urile marcate în 2022, ieșind total din 6 din proiectele de investiții și parțial din alte 5”, a declarat Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust.

În 2022 Meta Estate Trust a obținut venituri totale în valoare de 21,7 milioane lei, de 7 ori mai mult decât în anul anterior și un profit net de 6,5 milioane lei, marcând astfel trecerea de la pierdere la profit comparativ cu 2021. De asemenea, activele companiei au crescut până la nivelul de 20 milioane de euro, cu investiții într-un portofoliu de proiecte solide și bine diversificate, ajungând la o cifră de afaceri de 10,44 milioane de lei, de 5 ori mai mare comparativ cifra de afaceri raportată pentru 2021.

Principalele avantaje de care compania se bucură sunt date de: protejarea capitalului – investiția este protejată prin garanții și clauze contractuale suplimentare; administrarea riscului – acesta este diminuat datorită diversificării geografice și accesului la segmente diferite de piață, cu o rotație rapidă a capitalului; accesibilitate – investitorii pot alege proiecte de real estate complexe fără un prag minim de investiție, lichiditate – acces imediat la capitalul investit și o lichiditate net superioară față de investițiile imobiliare directe, randamente atractive – expertiza unei echipe cu mulți ani de experiență în piața de real estate, cu acces la oportunități atractive și transparență – vizibilitate asupra activității companiei prin guvernanță corporativă și comunicare la standarde înalte.

„Chiar dacă anul 2023 va fi, cu siguranță, unul plin de noi provocări, reziliența Meta Estate Trust și modelul de business adaptabil ne vor ajuta să performăm. Ne dorim în continuare să păstrăm direcțiile strategice anterioare și vom continua extinderea investițiilor și în alte segmente de real estate, în mod special prin adăugarea componentei de „income producing assets”. Compania va continua să atragă fonduri sub formă de equity, împrumuturi bancare sau obligațiuni emise pe care să le utilizeze în liniile de business pentru a crea valoare pentru acționarii săi. În acest fel, ne consolidăm poziția pe piața de profil, iar pentru 2023 ne propunem să creștem nu doar activele și veniturile companiei, dar și profitul cu 20%”, a concluzionat Oriol Casellas Deig.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!