12.8 C
București
luni, mai 27, 2024

Imobiliare – Utilizarea blocurilor de polistiren geoBLOCK în proiecte mari de infrastructură crește eficiența lucrărilor (Austrotherm) – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Datorită naturii sale ușoare, pe lângă aplicațiile pe autostrăzi, acestea au fost utilizate în diverse proiecte de infrastructură, cum ar fi terasamente de cale ferată, terasamente construite pe culmile și coridoarele de conducte îngropate, acoperișul verde și amenajarea teritoriului, stabilitatea pantei, pereții de sprijin, locurile pentru teatru și stadion, terasamentele pistelor de aeroport și ale căilor de rulare, aplicații seismice și amortizare a vibrațiilor, protecție împotriva căderilor de pietre și bariere de reducere a zgomotului“.

  • Roxana Ghioca: “Cu ajutorul sistemului geoBLOCK, Austrotherm își dorește să contribuie la dezvoltarea infrastructurii din România”

Utilizarea blocurilor de polistiren geoBLOCK în aplicații civile și de infrastructură este susținută de specificațiile de proiectare și liniile directoare din diferite țări din întreaga lume, consideră Prof. Dr. A. Tolga Ozer, specialist în geoBLOCK. 

Austrotherm a lansat blocurile de polistiren expandat geoBLOCK pe piața din România, un produs cu numeroase aplicații în domeniul ingineriei geotehnice, utilizat în multe lucrări de infrastructură la nivel mondial. În România, soluția geoBLOCK poate genera o mare eficiență în domeniul umplerii pe teren moale, foarte compresibil. Soluția Austrotherm geoBLOCK (EPS) este proiectată pentru a oferi cel mai mare control posibil pentru o aplicație de proiect: de la proiectare și termene, la materiale și costuri și, în cele din urmă, control asupra rezultatelor lucrărilor. Austrotherm geoBLOCK (EPS) este solutia în construirea rambleelor de autostrăzi, drumuri naționale și județene pe terenuri usor compresibile si a terasamentelor peste retelele edilitare subterane.

Prof. Dr. A. Tolga Ozer a implementat sistemul geoBLOCK în Turcia, iar, din 2017, acesta a fost utilizat în proiecte majore de infrastructură.

Domnia sa explică: “Blocul de polistiren expandat (EPS) (blocul geofoam) este un geosintetic ușor utilizat în aplicații de inginerie civilă. Blocurile Geofoam pot fi fabricate cu densități cuprinse între 11,2 kg/m3 și 45,7 kg/m3.

Tehnologia Geofoam a fost utilizată pentru prima dată în 1972 de Administrația Norvegiană a Drumurilor Publice. În urma acestei prime aplicații, utilizarea tehnologiei geofoam a câștigat avânt și a ajuns o geotehnologie utilizată pe scară largă. Utilizarea blocurilor de polistiren în aplicații civile și de infrastructură este susținută de specificațiile de proiectare și liniile directoare din diferite țări din întreaga lume. Proprietățile fizice și mecanice ale blocurilor de polistiren sunt specificate de standarde avizate.

Amplasarea geoBlock  nu necesită mobilizarea mașinilor grele de construcții, iar manipularea blocurilor la fața locului nu necesită forță de muncă grea. În plus, geoBlock  economiseste timp semnificativ în finalizarea proiectului în comparație cu tehnicile tradiționale, avantaj  major pentru utilizatorii finali în proiectele de infrastructură. Datorită naturii sale ușoare, pe lângă aplicațiile pe autostrăzi, acestea au fost utilizate în diverse proiecte de infrastructură, cum ar fi terasamente de cale ferată, terasamente construite pe culmile și coridoarele de conducte îngropate, acoperișul verde și amenajarea teritoriului, stabilitatea pantei, pereții de sprijin, locurile pentru teatru și stadion, terasamentele pistelor de aeroport și ale căilor de rulare, aplicații seismice și amortizare a vibrațiilor, protecție împotriva căderilor de pietre și bariere de reducere a zgomotului“.

Cu ajutorul sistemului geoBLOCK, Austrotherm își dorește să contribuie la dezvoltarea infrastructurii din România,  spune Roxana Ghioca, Director General Austrotherm. Domnia sa explică: “Austrotherm este mai mult decât un simplu producător de materiale termoizolante, este un promotor al dezvoltării de produse noi și de soluții de implementare a acestora, producător de soluții care maximizează performanțele lucrărilor unde sunt aplicate.

geoBlock este un materialul izolant (polistiren expandat) ecologic, 100% reciclabil,  insensibil la apă, durabil, utilizat și în construcțiile civile clasice, în special în construcția drumurilor. Soluția  are un avantaj complet diferit de proprietățile sale de izolare termică cu care ne-am obișnuit deja. Datorită densității scăzute și suprafeței închise, acesta servește ca material de umplutură și are avantajul că este extrem de stabil.

În România, deținem 4 unități de producție strategic așezate din punct de vedere geographic –  Horia, jud Neamț,  București, Arad și  Călan (Hunedoara). Evident alegem rutele optime pentru tranzit cât mai scurt. Toate cele patru unități de producție Austrotherm lucrează la standarde de calitate certificate. Suplimentar, fiecare unitate dispune și de laboratoare de verificare a parametrilor în timp real a procesului de fabricație, produsele pleacă către piață după o atentă verificare internă”.

Conferința “Dezvoltarea infrastructurii din România prin soluții rapide și sustenabile – geoBLOCK, materialul care crește eficiența lucrărilor”, care va avea loc joi, 18 aprilie,  este concepută  pentru profesioniștii care sunt noi în geotehnologia polistirenului. Detaliile fiecărui domeniu de aplicare și avantajele acestuia în comparație cu cele ale tehnicilor tradiționale vor fi prezentate în lumina unor studii de caz. În ciuda utilizării pe scară largă în lume, primul terasament cu geoBlock  a fost deschis traficului în decembrie  2023 în România. Acest prim proiect va fi și el discutat în detaliu în cadrul conferinței.  Specialiștii Austrotherm  vor răspunde la întrebările referitoare la geotehnologia geoBlock.

Pentru detalii privind conferința, vezi aici.  

Evenimentul se adresează exlcusiv specialiștilor din domeniu, iar accesul se face doar pe bază de invitație nominală.

Conferința “Dezvoltarea infrastructurii din România prin soluții rapide și sustenabile – geoBLOCK, materialul care crește eficiența lucrărilor”, ediția 2024

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!