32 C
București
duminică, iulie 21, 2024

IT & E-commerce – Apare un nou fond de investiţii concentrat pe start-up-uri deep tech din Europa Centrală şi de Est, cu o dimensiune de până la 70 mil. euro, în care este implicat şi Daniel Dumitrescu (InnovX). Investiţie de 25 mil. euro de la Fondul European de Investiţii – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

De la stânga la dreapta Marton Szoke (Venture Partner, Budapesta), Daniel Dumitrescu (Principal, Bucureşti), Paweł Bochniarz (General Partner, Varşovia) şi Wojciech Ratymirski (General Partner, Wroclaw) Un grup de antreprenori şi investitori din Polonia care a condus anterior Valuetech Seed – considerat unul dintre cele mai performante fonduri poloneze de capital de risc pentru tehnologii emergente

De la stânga la dreapta Marton Szoke (Venture Partner, Budapesta), Daniel Dumitrescu (Principal, Bucureşti), Paweł Bochniarz (General Partner, Varşovia) şi Wojciech Ratymirski (General Partner, Wroclaw)

Un grup de antreprenori şi investitori din Polonia care a condus anterior Valuetech Seed – considerat unul dintre cele mai performante fonduri poloneze de capital de risc pentru tehnologii emergente – au atras o investiţie de 25 mil. euro de la Fondul European de Investiţii (FEI) într-un nou proiect – fondul de investiţii de capital de risc Radix Ventures, în care este implicat şi Daniel Dumitrescu, CIO al acceleratorului InnovX.

Echipa formată din Paweł Bochniarz, Wojciech Ratymirski şi Michał Urbanowski are în plan să ducă fondul la o dimensiune de 50 până la 70 de milioane de euro şi să se concentreze pe start-up-urile deep tech.

„Fondul European de Investiţii (FEI) – susţinut de programul InvestEU – investeşte 25 milioane EUR în Radix Ventures, un fond de capital de risc axat pe tehnologii emergente (deep tech) din ECE, pentru a diminua discrepanţa de finanţare pentru fondatorii de start-up-uri deep tech din această regiune. Valuetech Seed este recunoscut pentru investiţiile sale în Noctiluca, un start-up în domeniul materialelor avansate (WSE: NCL), şi în Lerta Energy, un start-up energetic de generaţie următoare achiziţionat în 2022 de Grupul Photon Energy.

Deşi toţi fondatorii de tip General Partners sunt din Polonia, Radix Ventures a atras de asemenea şi alti membrii ai echipei de tip Venture Partners si Principals din România, Ungaria şi Ucraina, pentru a opera eficient în centrele regionale cheie din ECE.Radix Ventures este într-o poziţie privilegiată de a capitaliza oportunităţile în domeniul tehnologiilor emergente din Europa Centrală şi de Est, datorită expertizei fondatorilor săi,, unui flux propriu de proiecte şi unei reţele puternice de parteneriate cu instituţii de cercetare de top din regiune”, conform comunicatului de presă transmis de FEI.

„Companiile de deep tech joacă deja un rol pivotal în transformarea fiecărui sector al economiei globale. De aceea, este esenţial ca UE să facă tot posibilul pentru a facilita şi accelera această evoluţie. Susţinuţi de programul InvestEU, suntem bucuroşi să investim în Radix Ventures şi, astfel, să stimulăm sprijinul pentru dezvoltarea deep tech în întreaga Europă Centrală şi de Est”, a declarat Marjut Falkstedt, Director General al FEI.

„Suntem entuziasmaţi să avem Fondul European de Investiţii ca investitor principal. Ca fondatori ai Radix Ventures, credem că start-up-urile deep tech vor sta la baza următoarei revoluţii industriale, deoarece numeroase sectoare vitale ale economiei, inclusiv energia, producţia şi transportul, trebuie să se adapteze pentru a-şi îndeplini obiectivele de neutralitate ecologică şi pentru a face faţă supra-solicitării lanţurilor de aprovizionare şi deficitului de forţă de muncă. În acelaşi timp, suntem conştienţi de faptul că noile tehnologii care au potenţialul de a transforma industrii întregi au nevoie, pentru a fi comercializate cu succes, de un sprijin consistent în domenii precum reglementări, managementul proprietăţii intelectuale şi dezvoltarea afacerii – acesta este sprijinul pe care Radix este gata să-l ofere”, a declarat Paweł Bochniarz, fondator şi managing partner al Radix Ventures.

„În contextul parteneriatului nostru cu Fondul European de Investiţii, Radix Ventures se pregăteşte să devină jucătorul dominant în domeniul capitalului de risc pentru antreprenorii de DeepTech din România şi din întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est. Având sprijinul FEI şi o reţea solidă de parteneriate la nivel regional, ne- am propus să reducem decalajul de finanţare care persistă în această zonă. Ne angajam să contribuim la construirea unui ecosistem care să stimuleze iniţiativele ambiţioase, de mare anvergură, de tipul ‘moonshot’, care în alte condiţii nu ar fi iniţiate” a declarat Daniel Dumitrescu, Principal, Radix Ventures.

„Radix Ventures îşi propune să devină firma de capital de risc preferată pentru antreprenorii de deep tech din ECE. Cu echipa sa de antreprenori şi investitori cu experienţă în tehnologie, localizaţi strategic în centrele cheie din Europa Centrală şi de Est, Radix răspunde nevoii de finanţare în regiune, în prezent insuficient deservită de capital de risc. Radix Ventures caută să investească în startupuri aflate în stadii de dezvoltare incipiente şi să le sprijine în extinderea şi internaţionalizarea operaţiunilor lor. Deep tech este pe cale să devină unul dintre cele mai dinamice segmente ale sectorului de capital de risc, ceea ce se reflectă printr-o creştere de peste 12 ori a volumului tranzacţiilor în ultimul deceniu, conform datelor de piaţă disponibile”, conform comunicatului FEI.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!