9.5 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

IT & E-commerce – Bursă. Companiile de tehnologie listate la Bursa de Valori, dinamici de la începutul anului cuprinse între minus 14% pe Ascendia şi plus 52% pentru Visual Fan. Majoritatea societăţilor sunt în teritoriu negativ în 2024 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Companiile de tehnologie listate la Bursa de Valori, dinamici de la începutul anului cuprinse între minus 14% pe Ascendia şi plus 52% pentru Visual Fan.

Opt din 15 companii din industria tech prezente cu acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti înregistrează scăderi ale acţiunilor de la începutul anului încoace, declinurile fiind cuprinse între 0,3% şi 14%, arată datele agregate de ZF de la BVB.

Faţă de pieţele dezvoltate din Vest, precum Statele Unite, unde raliul de anul trecut de pe Wall Street a fost susţinut masiv de marile companii tech şi de frenezia creată în jurul inteligenţei artificiale, selecţia de pe piaţa locală este mult mai redusă, neexistând niciun grup tech inclus în indicele de referinţă BET, dominat de energie, utilităţi şi sectorul financiar-bancar.

Creşteri pentru companiile cu activitate în domeniul energiei regenerabile Dinamica sub aşteptări a rezultatelor financiare, reflectată asupra acţiunilor în a doua parte a clasamentului.

Opt din 15 companii din industria tech prezente cu acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti înregistrează scăderi ale acţiunilor de la începutul anului încoace, declinurile fiind cuprinse între 0,3% şi 14%, arată datele agregate de ZF de la BVB. În rest, cele mai mari creşteri sunt afişate de Visual Fan (ALW), deţinătorul brandului Allview, grupul de tehnologie şi inginerie Simtel Team (SMTL), recent intrat pe segmentul de furnizare de energie, şi GoCab (CAB), operatorul platformei omonime de servicii de comenzi taxi.

Faţă de pieţele dezvoltate din Vest, precum Statele Unite, unde raliul de anul trecut de pe Wall Street a fost susţinut masiv de marile companii tech şi de frenezia creată în jurul inteligenţei artificiale, selecţia de pe piaţa locală este mult mai redusă, neexistând niciun grup tech inclus în indicele de referinţă BET, dominat de energie, utilităţi şi sectorul financiar-bancar.

De altfel, adopţia AI este neînsemnată la BVB, întrucât termenul apare sporadic doar în cazul câtorva rapoarte financiare ale companiilor tech listate, precum Visual Fan, SafeTech, Bittnet, Chromosome Dynamics, Life is Hard, Softbinator şi Ascendia. Din aceste societăţi, doar prima este pe plus de la începutul anului încoace.

„Cei doi piloni importanţi care au stat la baza dezvoltării BVB: privatizarea în masă (PPM) şi privatizarea companiilor de stat nu au inclus (nici nu aveau cum) reprezentante ale sectorului tech. Ca atare sectorul tech la BVB este, deocamdată, într-o etapă de formare. Există mai multe reprezentante ale acestuia pe piaţa AeRO. Probabil, pe măsură ce aceste companii vor creşte şi se vor obişnui cu rigorile pieţei bursiere, o parte dintre aceşti emitenţi vor veni pe piaţa principală, urmând modelul AROBS“, spune Alin Brendea, director de operaţiuni, Prime Transaction, pentru ZF.

 Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!