28.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

IT & E-commerce – Consiliul Concurenţei face o investigaţie pe piaţa de echipamente IT&C, cu privire la o serie de licitaţii organizate în perioada 2019-2024. Dendrio Solutions şi Dataware Consulting, parte a Bittnet Systems, Trencadis şi Arctic Stream, printre firmele verificate – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Consiliul Concurenţei face o investigaţie pe piaţa de echipamente IT&C, cu privire la o serie de licitaţii organizate în perioada 2019-2024.

Consiliul Concurenţei desfăşoară o investigaţie pe piaţa de echipamente IT&C, fiind vizate mai multe companii din domeniu, cu privire la licitaţii organizate în perioada 2019-2024 pentru achizitii aferente unor proiecte de infrastructuri IT, potrivit datelor furnizate la BVB de două dintre firmele vizate de control.

Grupul de companii de tehnologie Bittnet System, listat la BVB sub simbolul BNET, a anuntat miercuri seară că a primit un ordin al Consiliului Concurenţei cu privire la declanşarea unei investigaţii pe piaţa comercializării de echipamente de tehnologia informaţiei şi comunicaţii din România...

Consiliul Concurenţei desfăşoară o investigaţie pe piaţa de echipamente IT&C, fiind vizate mai multe companii din domeniu, cu privire la licitaţii organizate în perioada 2019-2024 pentru achizitii aferente unor proiecte de infrastructuri IT, potrivit datelor furnizate la BVB de două dintre firmele vizate de control.

Grupul de companii de tehnologie Bittnet System, listat la BVB sub simbolul BNET, a anuntat miercuri seară că a primit un ordin al Consiliului Concurenţei cu privire la declanşarea unei investigaţii pe piaţa comercializării de echipamente de tehnologia informaţiei şi comunicaţii din România. Investigaţia priveşte diferite proceduri din perioada 2019-2024 aferente unor proiecte de infrastructuri IT&C şi acoperă mai multe societăţi active în domeniul IT din România printre care şi 2 companii care fac parte din pilonul de Infrastructură Digitală al grupului Bittnet: Dendrio Solutions SRL şi Dataware Consulting SRL.

”Investigaţia declanşată de Consiliul Concurenţei se desfăşoară cu respectarea procedurii specifice conferite de lege. În cadrul unor astfel de demersuri, autoritatea de concurenţă urmăreşte colectarea de date şi informaţii în scopul efectuării tuturor analizelor pe pieţele vizate şi verificării comportamentelor societăţilor active pe aceste segmente de piaţă. Până la finalizarea demersurilor şi constatarea unor încălcări de concurenţă printro decizie motivată, societăţile investigate nu sunt considerate a fi într-o situaţie de neîndeplinire a obligaţiilor legale”, se arată în comunicatul Bittnet.

Reprezentantii grupului au precizat că nu au cunoştinţă ca vreuna dintre societăţile membre să fie implicate în vreun fel în practici anticoncurenţiale în cadrul procedurilor unde a ofertat în spaţiul public sau privat, grupul fiind implicat activ în implementarea unor proiecte şi proceduri de conformare cu regulile de concurenţă. ”Grupul Bittnet asigură autorităţiile de întreaga cooperare în acestă investigaţie”.

Un anunt similar a făcut la Bursă şi integratorul de infrastructură şi securitate IT Arctic Stream (simbol bursier AST), care a informat piaţa de capital cu privire la o inspecţie recentă din partea Consiliului Concurenţei.

O altă companie vizată de verificările autoritătii de concurentă este Trencadis Corp, deţinută de omul de afaceri Frank Timiş printr-o entitate înregistrată în Insulele Cayman şi Marian Murguleţ – fost director de IT pentru sectorul guvernamental.

” La Trencadis am luat toate măsurile necesare pentru respectarea Ordinului de control şi am pus la dispoziţia Consiliului Concurenţei toate informaţiile solicitate.  Considerăm că un astfel de demers este o practică uzuală şi normală într-o economie de piaţă funcţională, iar pentru a asigura proiecte complexe de transformare digitală, eforturile companiilor din domeniu trebuie direcţionate spre un comportament concurenţial normal.  Ne-am angajat până acum şi vom continua să avem o conduită responsabilă şi conformă cu aplicarea regulilor de concurenţă”, se arată într-un anunt al companiei.

 Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=914098993125481″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!