6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

IT & E-commerce – Contul tău de Gmail va fi șters definitiv! Greșeala majoră care te va face să îți pierzi contul – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Din mai 2023 și până acum, Google își îndeamnă utilizatorii să își reactiveze conturile de Gmail și de Google Photos, altfel, în decembrie 2023, vor fi șterse definitiv, pierzând astfel toate informațiile și fotografiile salvate.

Aceste e-mailuri de reamintire vor fi trimise cu cel puțin 8 luni înainte de a se lua orice măsură cu privire la contul dvs.”, scrie în mesajul de avertizare emis de Google.

Funcții noi de protecție în aplicația Google pentru iOS: utilizatorii puteau deja să-și protejeze confidențialitatea în aplicația Google pentru iOS prin opțiuni precum funcția de navigare Incognito, sau ștergerea istoricului căutărilor din ultimele 15 minute...

Mai multe conturi de Gmail vor fi șterse definitiv în decembrie 2023

Din mai 2023 și până acum, Google își îndeamnă utilizatorii să își reactiveze conturile de Gmail și de Google Photos, altfel, în decembrie 2023, vor fi șterse definitiv, pierzând astfel toate informațiile și fotografiile salvate.

În weekend, Google a trimis mesaje de avertizare utilizatorilor săi, reamintindu-le schimbările care urmează să aibă loc și modul în care conturile inactive ar putea fi șterse definitiv. Google a luat această decizie pentru a contribui la menținerea securității conturilor utilizatorilor săi și pentru a opri orice acces neautorizat în cazul în care un cont este nefolosit.

„Actualizăm perioada de inactivitate pentru un cont Google la maxim 2 ani pentru toate produsele și serviciile noastre. Această schimbare începe să se deruleze de astăzi și se va aplica oricărui cont Google care a fost inactiv. Înseamnă că dacă nu te-ai conectat sau nu ai utilizat contul deloc pe o perioadă de doi ani, acesta va fi șters. Un cont inactiv și orice conținut din acesta vor fi eligibile pentru ștergere începând cu 1 decembrie 2023.

Dacă contul dvs. este considerat inactiv, vă vom trimite mai multe e-mailuri de atenționare atât dvs. cât și e-mailurilor de recuperare (dacă au fost furnizate) înainte de a lua măsuri sau de a șterge conținutul contului. Aceste e-mailuri de reamintire vor fi trimise cu cel puțin 8 luni înainte de a se lua orice măsură cu privire la contul dvs.”, scrie în mesajul de avertizare emis de Google.

Potrivit Bleeping Computer, pentru a-și menține conturile active, oamenii trebuie doar să trimită e-mailuri, să folosească Google Drive sau YouTube, să partajeze o fotografie sau să efectueze căutări web.

Opțiuni suplimentare de protecție pe Google

De altfel, Google recomandă utilizatorilor săi folosirea „manager de parole”, iind una dintre cele mai simple și mai sigure modalități pentru a-și proteja informațiile personale. Noutatea pe care o aduce Google este opțiunea de autentificare biometrică, prin care utilizatorii săi pot să vizualizeze, copieze sau să-și editeze parolele salvate cu „managerul de parole” Google în Chrome și Android.

Funcții noi de protecție în aplicația Google pentru iOS: utilizatorii puteau deja să-și protejeze confidențialitatea în aplicația Google pentru iOS prin opțiuni precum funcția de navigare Incognito, sau ștergerea istoricului căutărilor din ultimele 15 minute. În curând, utilizatorii vor putea configura și Face ID, pentru a-i împiedica pe utilizatorii străini să deschidă aplicația Google pe dispozitivul lor și să aibă acces la datele lor personale.

Protecția împotriva spamului în Google Drive: Google va lansa în săptămânile care urmează, în versiune beta, o nouă vizualizare în Drive pentru conținutul spam, ce va fi similară cu dosarul de spam din Gmail.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!