2.4 C
București
vineri, decembrie 13, 2024

IT & E-commerce – Daniel Tudose, Ericsson România şi Moldova: România a făcut paşi importanţi în dezvoltarea infrastructurii de telecomunicaţii şi în zona de 5G, dar mai sunt multe de făcut – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

România a făcut paşi importanţi în dezvoltarea infrastructurii de telecomunicaţii şi în zona de 5G, dar mai sunt multe de făcut în această privinţă, este de părere Daniel Tudose, Country Manager, Ericsson România & Key Account Manager pentru Ericsson România şi Moldova. „România a făcut paşi importanţi în dezvoltarea infrastructurii de telecomunicaţii, s-au făcut paşi

România a făcut paşi importanţi în dezvoltarea infrastructurii de telecomunicaţii şi în zona de 5G, dar mai sunt multe de făcut în această privinţă, este de părere Daniel Tudose, Country Manager, Ericsson România & Key Account Manager pentru Ericsson România şi Moldova.

„România a făcut paşi importanţi în dezvoltarea infrastructurii de telecomunicaţii, s-au făcut paşi importanţi şi în zona de 5G, dar mai sunt multe de făcut. La nivel european există conexiuni de calitate de 5G doar în jumătate de teritoriu, deci România ar fi la o notă cinci. (…) Mai sunt multe lucruri de făcut în zona de 5G în România, pe zona de acoperire 5G. Mare parte din paşi s-au făcut în zona urbană, dar trebuie să ne gândim că în zona europeană sunt multe ţări în care partea rurală susţine puternic economia locală, aşa cum cred că este cazul şi în România. Acest lucru stă la baza digitalizării unei ţări, a avea acces la această infrastructură. Ceea ce cred că mai trebuie făcut – ne uităm cu interes la lansarea de modele noi de business pentru operatori vizavi de tehnologiile 5G. Încercăm să ajutăm în mod activ comunitatea operatorilor vizavi de această discuţie. Cred că asta este o componentă importantă, care trebuie să se dezvolte în continuare”, a spus el în cadrul conferinţei ZF Digital ’24 Cum trece industria IT&C din România prin „furtuna” AI?

Ce a mai declarat Daniel Tudose în cadrul evenimentului ZF:
• Lucrez de 15 ani la Ericsson, am un EMBA de la WU Executive Academy.

• Ca priorităţi pentru România, prima dată este să mă reconectez cu clienţii noştri, să le ascult îngrijorările, provocările pe care le au şi să încercăm să găsim soluţii ca să mergem împreună mai departe un partener în zona de conectivitate pentru partenerii noştri din România.

• A doua prioritate ar fi să începem să facem paşi spre vectorii noştri de dezvoltare pe care noi îi considerăm de viitor, pe zona de enterprise şi pe altele.

• De vreme bună, noi suntem foarte vocali la nivel european cu privire la nevoia consolidare. Situaţia este foarte fragmentată în Europa, avem peste 100 de operatori. Businessul de telefonie mobilă este unul în care volumul de utilizatori contează, iar piaţa are nevoie de mai multă consolidare.

• Noi credem că această consolidare va aduce nevoie sporită de investiţii din rândul operatorilor mari din piaţă, care va accelera nivelul de acoperire cu 5G, care va avea un efect benefic asupra consumatorilor în materie de calitate a serviciului oferit, asupra societăţii în care trăim. Consider că tranzacţia care are loc acum între cei trei jucători este un lucru bun pentru România.

• Chiar foarte recent am lansat o suită nouă de componente 5G, care practic aduce nişte funcţionalităţi noi la tehnologiile deja existente pe piaţă tocmai pentru a îi ajuta pe operatori să aibă posibilitate să ofere servicii noi 5G pe pe piaţă, multe dintre ele bazate pe AI. Această suită are la bază o componentă importantă şi masivă în zona de AI şi noi credem că există o piaţă pentru astfel de servicii mergând mai departe.

• De asemenea una dintre segmentele noastre de business în care noi credem foarte mult este zona de enterprise, iar aici sunt două componente: este zona de conexiune celulară, iar cealaltă este zona de API-uri, application for programming interface. Aici avem un parteneriat cu 12 operatorii la nivel global, unii dintre ei prezenţi şi pe piaţa din România. Am lansat şi un joint venture, tranzacţia este în desfăşurare, prin care toţi aceşti jucători îşi vor pune la dispoziţie resursele din reţea şi vor standardiza aceste interfeţe pentru a ajuta să rezolvăm partea de logistică faţă de utilizatorii finali.

• Noi folosim AI de ani de zile la Ericsson atât în dezvoltarea de produse software, cât şi în modul în care existăm ca organizaţie. Suntem două componente mari în care lucrăm cu AI: dezvoltarea de software pentru echipamentele noastre de telecomunicaţii, cum folosim AI pentru a deveni mai agili şi a ne reduce costurile, iar a doua este zona de producţie de conectivitate, unde AI este încorporat pentru a avea soluţii mai competitive în piaţă.

• Folosim destul de mult AI pentru a oferi o competitivitate sporită pe zona de conectivitate, pentru ca operatorii de telecomunicaţii să poată folosi în mod dinamic resursele pe care le au în reţea, folosim AI pe zona de operaţiuni, este una care are un cost important. Este important pentru noi ca reţelele să se poată întreţine singure şi folosim pe zona de reducere a consumului de energie electrică. Folosim trustworthy AI, adică inteligenţa artificială de încredere. Suntem şi membrii fondatori al AI Network Alliance, testăm ultimele tehnologii împreună.

• Am câştigat teren în România şi vom câştiga în continuare. Serviciile de telecomunicaţii din România sunt bune.

• La nivel european, situaţia este provocatoare, un raport prezentat de Mario Draghi în UE spune că Europa riscă masiv să rămână în urmă în materie competitivitate tehnologică, iar lipsa investiţiei semnificative în conectivitate celulară este una dintre probleme. Problema de fragmentare a pieţei şi faptul că nu există suficient de multă consolidare şi armonizare în Europa este o provocare pentru operatori.

• Întrebarea la care nu am răspuns este cât de repede vor fi acoperite zonele care nu sunt acum acoperite de 5G, când vom vedea 5G stand alone.

• Ne uităm să recrutăm juniori, avem mereu rată de fluctuaţie şi încercăm să aducem mereu juniori. Ne uităm la zona de reskilling, la a pregăti talente pentru capabilităţile viitorului, investim mult în zona de training.
 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!