Nouă din zece companii consideră că tehnologia cloud este esenţială pentru dezvoltare, mai ales atunci când este utilizată împreună cu alte tehnologii, cum ar fi inteligenţa artificială (AI), Internet of Things (IoT) şi analiza datelor, conform celei mai recente ediţii a studiului Deloitte Future of Cloud.
„Organizaţiile din întreaga lume şi din România au făcut paşi evidenţi şi semnificativi în adoptarea de soluţii cloud, dar unele dintre ele încă nu cunosc cu adevărat diversitatea beneficiilor care decurg din acest tip de investiţii. Majoritatea se concentrează pe îmbunătăţirea vitezei şi a eficienţei, în general, şi pe optimizarea costurilor, dar tehnologia cloud poate fi folosită în multe alte arii, cum ar fi managementul riscului, continuitatea afacerii sau dezvoltarea de produse. De asemenea, este important ca beneficiile reale ale cloud-ului să fie resimţite de persoanele fizice şi de companii în relaţia cu autorităţile publice, iar dezvoltarea unui cloud guvernamental este crucială în acest sens. De exemplu, ţara noastră a adoptat un cadru legislativ care vizează crearea unei infrastructuri cloud la nivel naţional şi alocă aproape 6 miliarde de euro în total domeniului digitalizării, cu peste 370 de milioane de euro pentru investiţii în infrastructura de cloud, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a declarat Andrei Ionescu, Partener coordonator Consultanţă şi Managementul Riscului, Deloitte România.
De asemenea, nouă din zece respondenţi (88%) văd soluţiile cloud ca un element fundamental al transformării lor digitale şi cred că acestea sunt vitale pentru generarea de venituri şi consolidarea poziţiei în rândul competitorilor.
Raportul subliniază faptul că investiţia în tehnologia cloud creşte eficienţa şi agilitatea (88% dintre respondenţi), creează noi procese şi fluxuri operaţionale (87%) şi reduce riscurile legate de business şi de reglementare (83%). Cu toate acestea, investiţiile în cloud încă nu contribuie semnificativ la susţinerea inovaţiei pentru a sprijini priorităţile strategice ale companiilor.
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).