20.1 C
București
vineri, iunie 14, 2024

IT & E-commerce – Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Elevii români, campioni mondiali la robotică: Două echipe româneşti au ajuns în finala Campionatului Mondial de robotică FIRST din SUA şi au jucat una împotriva celeilalte, disputându-şi titlul suprem – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ceea ce acum 8 ani doar îndrăzneam să visăm a devenit realitate şi încă una fabuloasă: sute de echipe în toată România, peste 15.000 de liceeni şi campioni mondiali ai competiţiei din America.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către doar în limita a 250 de semne.

♦ Echipa AICitizens de la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Focşani a câştigat titlul de campioană mondială, alături de alte două echipe alese din California şi Africa de Sud.

Echipa din România a câştigat campionatul mondial de robotică din Houston, Statele Unite. Delegaţia României la campionatul mondial de robotică FIRST Tech Challenge Houston a fost formată din patru echipe calificate la Campionatul Naţional BRD FIRST Tech Challenge, echipe din Câmpulung, Focşani, Galaţi şi Ploieşti.

Premiera oferită de performanţa din acest an este că două echipe româneşti ajung să acceadă la titlul de Campioană Mondială, meciurile de finală fiind jucate de România contra România.

„Această competiţie de robotică a fost inventată în Statele Unite în urmă cu 35 de ani. Noi facem robotică în liceele din România de opt ani, noi Naţie prin Educaţie”, spune Dana Războiu, fondator al asociaţiei Naţie prin Educaţie.

„Liceenii români ne-au arătat şi anul acesta ce înseamnă să fii ambasador al ţării tale prin dedicarea, pasiunea, inteligenţa şi fair-play-ul lor. Ei sunt dovada vie că mereu se poate mai sus şi mai bine dacă ne unim forţele şi că investiţia constantă în educaţie schimbă paradigme. Ceea ce acum 8 ani doar îndrăzneam să visăm a devenit realitate şi încă una fabuloasă: sute de echipe în toată România, peste 15.000 de liceeni şi campioni mondiali ai competiţiei din America. Noi, cei din BRD vom continua cu bucurie şi recunoştinţă să îi susţinem pe tinerii din România şi să îi îndemnăm să investească în dezvoltarea lor personală. Tineri precum cei din competiţia de robotică sunt un vector pentru schimbare şi suntem optimişti privind spre viitor prin ochii lor”, susţine Flavia Popa, secretar general al BRD Groupe Société Générale.

FIRST Tech Challenge România este cea mai mare competiţie de robotică dedicată liceelor din România. Aceasta este organizată de asociaţia Naţie prin Educaţie în parteneriat cu BRD şi este afiliată organizaţiei internaţionale FIRST. Naţie Prin Educaţie este o asociaţie nonprofit fondată de Dana Războiu, care promovează şi susţine educaţia STEM pentru elevii de liceu şi mentorii lor.

 

 Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=914098993125481″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!