6.1 C
București
luni, decembrie 9, 2024

IT & E-commerce – Este nevoie să creştem nivelul de competenţe privind dezvoltarea de produse digitale atât în România, cât şi în regiune – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În România, dar şi în ţările din regiune, există mai multe companii axate pe dezvoltarea de soluţii software în regim outsourcing şi pe furnizarea de servicii IT, şi mai puţine companii care dezvoltă propriile produse software, însă în ultimii ani, odată cu creşterea ecosistemului de start-up-uri de tehnologie şi nu numai, au început să apară din ce în ce mai multe iniţiative pri vind crearea de produse digitale.

Există un progres pe care îl vedem fie în rândul noilor start-up-uri de tehnologie care apar, fie într-o serie de companii care încep să dezvolte nişte produse de intraprenoriat, nişte produse proprii, chiar dacă ele la bază sunt companie de outsourcing, companie de servicii.

Deci am început să vedem o schimbare de perspectivă; «hai să vedem cum putem să creăm mai multă valoare adăugată», şi este clar că direcţia în zona asta de produs este mult mai benefică pe termen lung.

Echipa fondatoare a Cowork Timişoara organizează anul acesta cea de-a patra ediţie a conferinţei Prow, dedicată dezvoltării de produse digitale.

În România, dar şi în ţările din regiune, există mai multe companii axate pe dezvoltarea de soluţii software în regim outsourcing şi pe furnizarea de servicii IT, şi mai puţine companii care dezvoltă propriile produse software, însă în ultimii ani, odată cu creşterea ecosistemului de start-up-uri de tehnologie şi nu numai, au început să apară din ce în ce mai multe iniţiative pri­vind crearea de produse digitale. Ca atare, este nevoie de tot mai mulţi spe­cialişti cu competenţe în dezvoltarea de produse digitale şi de mai mult know-how pe acest segment de la experţi care au creat so­luţii software fo­losite la nivel global.

„Nu avem încă nişte numere să vedem cum arată piaţa (de specialişti în creare de produse digirale – n. red.) la nivel naţional, însă în ultimii ani am văzut că există un progres. Există un progres pe care îl vedem fie în rândul noilor start-up-uri de tehnologie care apar, fie într-o serie de companii care încep să dezvolte nişte produse de intraprenoriat, nişte produse proprii, chiar dacă ele la bază sunt companie de outsourcing, companie de servicii. Deci am început să vedem o schimbare de perspectivă; «hai să vedem cum putem să creăm mai multă valoare adăugată», şi este clar că direcţia în zona asta de produs este mult mai benefică pe termen lung. Vine cu un risc mult mai mare, dar totodată, în momentul în care se iden­tifică nişte probleme şi există potenţiali clienţi, companiile care oricum deja fac servicii de tehnologie, ar putea să le rezolve, să le adreseze într-un mod cât mai facil. Deci, vedem o creştere aici şi noi ce ne dorim, cel puţin pentru regiune, este să contri­buim activ la creşterea aceasta, fie că vorbim de un start-up pornit de doi tineri, fie că vorbim de reprezentanţa unei companii mari în România care doreşte să aibă fie nişte oameni cu mai mult zvâc sau care să ajungă să creeze, poate, nişte produse digitale“, a spus în cadrul emisiunii ZF IT Generation Andrei Munteanu, cofondator şi CEO al Cowork Timişoara.

Pentru a ajuta la creşterea numărului de specialişti în dezvoltarea de produse digitale din România, dar şi din regiune, el a pus bazele unei conferinţe, numite Prow, încă de acum patru ani, reunind de atunci an de an o serie de experţi în aceste domeniu pentru două zile la Timişoara.

„Noi am început să lucrăm la Prow în 2019 ca urmare a problemei pe care am identificat-o în comunitatea locală, dar şi în regiune, şi anume că în zona de dezvoltare de produse digitale competenţele erau destul de limitate în momentul respectiv. Şi atunci am zis ok, hai să vedem dacă chiar este o problemă şi dacă da, cum putem să rezolvăm această problemă. Am pornit ca orice altă abordare antreprenorială şi am început să discutăm cu oamenii care dezvoltă produse digitale, care sunt experţi în zona de produs şi erau în Timişoara în momentul respectiv. Norocul nostru a fost că erau undeva în jur de fix 100 de persoane, aşa că am apucat să discutăm cu fiecare în parte şi să înţelegem cum văd ei problema asta, cum au rezolvat-o, dacă au rezolvat-o în momentul respectiv pentru ei şi ce am putea să facem pentru comunitate. Şi am ajuns cumva la înţelegerea că fiecare dintre acele 100 de persoane a învăţat pe cont propriu zona asta de produs şi de comun acord am decis că nu ne putem aştepta ca o comunitate de aproximativ 20.000 de profesionişti să înveţe pe cont propriu. Şi de acolo încet, încet a luat naştere Prow“, a explicat Munteanu.

Ediţia de anul acesta a conferinţei Prow va reuni peste 20 speakeri care sunt experţi în domeniul dezvoltării de produse digitale la nivel global, iar organizatorii se aşteaptă la 500 de participanţi în cele două zile în care se desfăşoară evenimentul – 26-27 octombrie 2023.

“Am pregătit o zi de conferinţă pe data de 27 octombrie, iar în ziua de dinainte de conferinţă avem o zi de workshop-uri. Avem patru workshop-uri pregătite, sunt hands-on, cu grupe de până în 20 de persoane, iar pe partea de conferinţă vom avea două scene. O scenă care se concentrează pe dezvoltarea de produse digitale şi în paralel va fiîncă o scenă cu cele mai noi tendinţe când vine vorba de tehnologie, unde povestim de Web 3.0, securitatea cibernetică şi inteligenţă artificială, astfel încât să facem mixul acesta între produse şi tehnologia cu care sunt construite produsele digitale”, a menţionat el.

Printre speakerii care vor fi prezenţi anul acesta în cadrul conferinţei Prow se numără specialişti din companii internaţionale precum Amazon, Glovo, Wise, Easee şi Product People.

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!