31.8 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

IT & E-commerce – Eugen Schwab, vicepreşedinte pentru Europa Centrală şi de Est, PAC: În medie 15-20% dintre specialiştii IT din România sunt plătiţi pe contracte de freelancer – microîntreprindere sau PFA. Sunt multe companii care abuzează de acest model – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ponderea specialiştilor în IT care şi-au organizat activitatea sub forma unei microîntreprinderi sau persoane fizice autorizate (PFA) şi care astfel nu sunt angajaţi cu carte de muncă, ci emit facturi pentru activitatea prestată, plătind taxe mai mici în raport cu cei care au contracte de muncă...

La nivelul in dus triei, in cluzând aici şi multi na ţionalele şi compa niile lo cale, cred că o medie realistă e undeva între 15 şi 20% Această pondere, pe medie, a rămas destul de constantă, însă sunt multe companii care abuzează de acest model şi care anulează efectul trecerii aproape complet pe con tracte individuale de mun că de către alte companii ce au dorit să elimine acest model care era deja consi derat de mulţi au ditori ca fiind la limita legii“, a declarat pentru ZF Eugen Schwab, vice preşedinte pentru Europa Centrală şi de Est al companiei de consultanţă şi analiză Pierre Audoin Consultants (PAC).

Eugen Schwab, vicepreşedinte pentru Europa Centrală şi de Est al companiei de consultanţă şi analiză Pierre Audoin Consultants (PAC): În orice caz, măsurile fiscale nu se iau nici peste noapte, nici fără consultări şi baze de calcul solide şi nici pentru a atrage doar fonduri dintr-un domeniu şi a acoperi cheltuieli absurde şi ineficiente din altele. Pentru că, în final, există riscul ca «vaca de muls» să sucombe şi atunci vor suferi multe guri hrănite de ea…

„Să nu uităm că sunt businessuri care au revoluţionat domeniile lor de activitate fără să genereze niciodată profit şi fără să fie taxate la nivel de cifră de afaceri, dar au generat bunăstare şi foarte multe zone de creştere economică şi de valoare adăugată“.

Ponderea specialiştilor în IT care şi-au organizat activitatea sub forma unei microîntreprinderi sau persoane fizice autorizate (PFA) şi care astfel nu sunt angajaţi cu carte de muncă, ci emit facturi pentru activitatea prestată, plătind taxe mai mici în raport cu cei care au contracte de muncă, nu a variat foarte mult în ultimii ani, explicaţia pentru nivelul constant al pon­derii acestui tip de colaborări fiind că unele firme „abuzează“ de acest model, în timp ce altele au renunţat cu totul la această mo­dalitate de plată.

„E aproape imposibil de dat o cifră, însă cu­nosc foar­te multe com­panii care au peste 20-30% dintre spe­cia­liştii care lucrea­ză permanent cu con­trac­te de tip freelan­cing (micro sau PFA). La nivelul in­dus­triei, in­­cluzând aici şi multi­na­­ţionalele şi compa­niile lo­cale, cred că o medie realistă e undeva între 15 şi 20%… Această pondere, pe medie, a rămas destul de constantă, însă sunt multe companii care abuzează de acest model şi care anulează efectul trecerii aproape complet pe con­tracte individuale de mun­că de către alte companii ce au dorit să elimine acest model care era deja consi­derat de mulţi au­ditori ca fiind la limita legii“, a declarat pentru ZF Eugen Schwab, vice­preşedinte pentru Europa Centrală şi de Est al companiei de consultanţă şi analiză Pierre Audoin Consultants (PAC). Con­form esti­mărilor PAC pe piaţa locală sunt circa 160.000 – 170.000 de specialişti în IT. Pe de altă parte, conform datelor ANIS, 104.000 de programatori bene­fi­ciază de scutirea de impozitul pe venit.

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!