11 C
București
vineri, februarie 23, 2024

IT & E-commerce – Florin Vişa, expert cu 24 de ani de experienţă în investiţii private equity, venture capital, M&A şi corporate finance în Europa Centrală şi de Est, devine partener al fondului de investiţii Early Game Ventures şi pregăteşte lansarea celui de-al doilea fond EGV – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Fondul de investiţii Early Game Ventures (EGV) l-a cooptat ca partener pe Florin Vişa, expert cu 24 de ani de experienţă în investiţii private equity, venture capital, M&A şi corporate finance în Europa Centrală şi de Est, au transmis reprezentanţii EGV printr-un comunicat. Alături de Cristian Munteanu (managing partner) şi Dan Călugăreanu (partner), Florin Vişa

Fondul de investiţii Early Game Ventures (EGV) l-a cooptat ca partener pe Florin Vişa, expert cu 24 de ani de experienţă în investiţii private equity, venture capital, M&A şi corporate finance în Europa Centrală şi de Est, au transmis reprezentanţii EGV printr-un comunicat. Alături de Cristian Munteanu (managing partner) şi Dan Călugăreanu (partner), Florin Vişa pregăteşte deja lansarea celui de-al doilea fond EGV.

„Suntem bucuroşi să îl avem alături de noi pe Florin. (…) Cred că în această formulă suntem una dintre cele mai puternice echipe de VC din CEE, mai ales că Radu Stoicoviciu rămâne alături de noi ca Partener în Fondul I”, a spus Cristian Munteanu, Managing Partner EGV.

Florin Vişa s-a specializat în investiţii atât de tip Private Equity, lucrând anterior pentru BERD şi având o bogată carieră în M&A (mergers & aquisitions) pentru bănci de investiţii şi companii de consultanţă din Big4 dar şi în investiţii tip capital de risc (VC), crowdfunding şi angel investment. Ca antreprenor, Florin Vişa a coordonat activitatea unei companii de consultanţă financiară în achiziţii, contribuind recent la încheierea de către OMV Petrom a celei mai mari achiziţii în domeniul energiei regenerabile. Până în prezent, activitatea sa s-a concentrat pe pieţele din România, Turcia, Bulgaria, Ungaria şi Ucraina.

„Early Game Ventures reprezintă cel mai bun mediu unde tinerii antreprenori care aspiră să construiască unele dintre cele mai bune afaceri la nivel global îşi pot realmente atinge potenţialul maxim al afacerii lor. M-am decis să mă alătur echipei existente pentru că, alături de Cristi şi Dan, sunt convins că vom construim un parteneriat energic, bazându-ne pe valori similare. Avem cu toţii experienţe directe ca antreprenori, în medii complementare, si aceeaşi dorinţă de succes”, a spus Florin Vişa, noul partener al EGV.

Early Game Ventures este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) înregistrat în Olanda şi finanţat cu prioritate prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanţat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare, au mai transmis reprezentanţii EGV. În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR. Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020 (POC) beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

 Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!