31.8 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

IT & E-commerce – Grupul de companii IT LASTING din Timişoara a avut afaceri totale de aproape 250 mil. lei în 2023. Peste 80% din business a fost generat de divizia de distribuţie IT&C – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Grupul de firme IT LASTING din Timişoara, din care fac parte companiile LASTING System, LASTING Software şi SPHINX IT, a înregistrat anul trecut afaceri cumulate în valoare de peste 246 milioane lei (49,5 mil. euro) şi un profit net total de 9,4 milioane lei (1,89 mil. euro), cea mai mare parte a businessului (80%) fiind

Grupul de firme IT LASTING din Timişoara, din care fac parte companiile LASTING System, LASTING Software şi SPHINX IT, a înregistrat anul trecut afaceri cumulate în valoare de peste 246 milioane lei (49,5 mil. euro) şi un profit net total de 9,4 milioane lei (1,89 mil. euro), cea mai mare parte a businessului (80%) fiind generată de divizia de distribuţie (LASTING System).

Compania de distribuţie este de altfel şi cea mai veche din grup, fiind înfiinţată în 1995. Conform datelor de la Ministerul de Finanţe, LASTING System S.A. a raportat pentru 2023 o cifră de afaceri netă de 201,8 milioane lei, în scădere cu 10% comparativ cu 2022, şi un profit net de aproximativ 3,5 milioane lei, redus cu 32% faţă de anul anterior.

Compania de distribuţie LASTING are un portofoliu complet de soluţii şi echipamente pentru centre date şi comunicaţii, printre brandurile distribuite numărându-se nume mari de producători IT precum Dell Technologies, Dell EMC, Fujitsu, Synology, Veeam, D-Link, Aten şi Sharp.În schimb, compania LASTING Software din grup dezvoltă soluţii software care integrează telecomunicaţiile terestre şi cele prin satelit, în parteneriat cu ESA (Agenţia Spaţială Europeană) şi alţi jucători din industrie. 

Anul trecut, businessul LASTING Software s-a situat la 31,2 milioane de lei, fiind în creştere cu 46% comparativ cu 2022. Totodată, compania de soft din grup şi-a majorat şi profitul net în 2023, la 5,5 milioane lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Cea de-a treia companie din grup, SPHINX IT, oferă soluţii şi servicii de implementare şi dezvoltare SAP, precum şi software de business pentru companii de pe piaţa internă şi internaţională. La fel ca şi compania de distribuţie, SPHINX IT a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 13,1 milioane lei, în scădere cu 9% comparativ cu 2022, şi un profit net de 381.000 lei, mai mic cu 46% faţă de anul precedent.

Cele trei companii – LASTING System, LASTING Software şi SPHINX IT – sunt deţinute de Vasile Horaţiu Moldovan (acţionar majoritar cu participaţii de peste 80%), Răzvan Cosmin Bocaeti, Horia Constantin Damian, Mircea Horia Sîrbu, Marius George Marcu, Vladimir-Ioan Creţu.Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!