24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

IT & E-commerce – Informație pentru toți românii care au TikTok! Au anunțat acum de la Guvern – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Aplicația TikTok nu va fi interzisă Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a precizat că aplicația TikTok nu va fi interzisă pentru „românul de rând” şi nici pentru cei care nu lucrează în administraţie. Burduja a adăugat că a solicitat convocarea Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică, organism gestionat la nivelul CSAT, unde trebuie luată decizia. Întrebat luni,

Aplicația TikTok nu va fi interzisă

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a precizat că aplicația TikTok nu va fi interzisă pentru „românul de rând” şi nici pentru cei care nu lucrează în administraţie. Burduja a adăugat că a solicitat convocarea Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică, organism gestionat la nivelul CSAT, unde trebuie luată decizia.

Întrebat luni, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Consiliul Judeţean Timiş, ce a găsit în urma verificărilor făcute în instituţiile din România referitoare la aplicaţia TikTok, Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, a explicat că există un raport preliminar.

„Avem un raport preliminar, am solicitat convocarea Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică, e un organism gestionat la nivelul CSAT, şi acolo trebuie luată o decizie cu privire la această aplicaţie. Nu vreau să mă antepronunţ, o să susţin punctul de vedere al ministerului, nu vrem niciun fel de vulnerabilitate. Interdicţiile şi cererile de până acum vizează dispozitive de serviciu, nu cele personale ale cetăţenilor”, a precizat Burduja.

Ministrul Digitalizării a dat asigurări că românii de rând nu vor fi afectaţi de vreo decizie privind aplicaţia TikTok.

„Nu vreau să speriem pe nimeni, nu o să interzicem aplicaţii pentru românul de rând sau cel care nu are legătură cu administraţia. Eu cred că veţi avea o decizie într-o săptămână, maxim două”, a mai adăugat Sebastian Burduja.

Ministrul Digitalizării, despre digitalizarea României

De asemenea, ministrul a declarat că digitalizarea în România nu se poate face „dintr-un birou de ministru” şi a precizat că în judeţul Timiş, din 99 de unităţi administrativ-teritoriale, 37 sunt înscrise în platforma Ghişeul.ro.

„Pentru Caravana Digitalizării ne-am dat seama că nu putem face digitalizarea României dintr-un birou de ministru. Este imposibil. Pentru că nu cunoaştem toate realităţile de la firul ierbii, de ce nu sunt anumite UAT-uri pe ghiseul.ro sau care este gradul de competenţe, de alfabetizare digitală a cetăţenilor şi este şi o chestiune de mentalitate la care lucrăm, să ne deschidem către nou şi către aceste tehnologii”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării.

Burduja a adăugat că 37 din 99 de UAT-uri din judeţul Timiş sunt înscrise pe Ghişeul.ro.

„Avem în Timiş 99 de UAT-uri, 37 sunt înrolate, toate municipiile, toate oraşele cu două excepţii: Recaş şi Buziaş şi sigur că cea mai mare nevoie e nevoie de înrolare pe ghişeul.ro a mai multor comune.

Am discutat astăzi cu autorităţile locale care sunt principalele piedici: cât îi costă relaţia cu o instituţie bancară, cât îi costă efectiv comisioanele pentru plăţile făcute pe ghişeul.ro, am discutat despre identitatea digitală, un proiect care va fi finalizat la nivelul lunii mai şi care ne va permite să nu mai mergem în persoană la ghişeu şi un funcţionar să ne dea un utilizator şi o parolă.

De asemenea, sunt mulţi români în diaspora care nu au card bancar în România şi atunci nu pot avea cont pe ghişeul.ro. După ce vom avea această identitate digitală, ea va fi pusă la dispoziţie gratuit cetăţenilor care vor opta să aibă o asemenea identitate, toţi românii din diaspora vor putea face plăţi pentru taxe şi impozite locale. Asta le-am transmis primarilor: e important să avem cât mai mulţi români pe ghişeul.ro şi să îşi înroleze UAT-ul pe ghişeul.ro.

Asta duce la un grad mai mare de colectare a taxelor şi impozitelor, e mult mai uşor pentru cetăţean să facă aceste plăţi oricând din confortul casei sau de la birou”, a mai spus Burduja.

Peste 60.000 de români și-au obținut cazierul judiciar online

Sebastian Burduja a subliniat, totodată, că în aproximativ 1 lună şi jumătate, peste 60.000 de români şi-au obţinut cazierul judiciar online pe Ghişeul.ro.

„De altfel, asta a fost şi ideea cu cazierul judiciar online. Aproape 2 milioane de români în fiecare an se duceau la poliţie să îşi elibereze acest document. De când l-am pus la dispoziţie online, aproximativ 1 lună şi jumătate, sunt peste 60.000 de români care şi l-au eliberat online. E un serviciu care e disponibil oricând, iar obţinerea se face gratuit şi instant”, a adăugat Burduja.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!