37.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

IT & E-commerce – Lecţie de perseverenţă: cum a intrat Polonia în cursa pentru megainvestiţiile gigantului Intel şi a câştigat – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În faţa unei penurii fără pre cedent de semiconductori, Europa oferă subvenţii de miliarde de euro pentru a-şi reduce dependenţa de Asia.

În schimbul lor, Intel promite investiţii uriaşe, iar cu Germania deja atrăgând o investiţie de 30 miliarde de euro, Polonia a decis să se alăture cursei.

Producătorul american de semiconductori a anunţat că a decis să investească până la 4,6 miliarde de dolari într-o nouă unitate de producţie de semiconductori în apropiere de Wroclaw.

Al treilea mare oraş al Poloniei, Wroclaw, şi-a întrecut rivalele recent pentru a deveni gazdă a următoarei fabrici de semiconductori de ordinul miliardelor de dolari a Intel în Europa cu o campanie de doi ani prin care a promis subvenţii, infrastructură, talente, scrie Reuters.

În faţa unei penurii fără pre­cedent de semiconductori, Europa oferă subvenţii de miliarde de euro pentru a-şi reduce dependenţa de Asia. În schimbul lor, Intel promite investiţii uriaşe, iar cu Germania deja atrăgând o investiţie de 30 miliarde de euro, Polonia a decis să se alăture cursei.

Succesul său poate fi considerat drept o lecţie de perseverenţă.

Producătorul american de semiconductori a anunţat că a decis să investească până la 4,6 miliarde de dolari într-o nouă unitate de producţie de semiconductori în apropiere de Wroclaw.

Interviuri cu mai mulţi oficiali gu­vernamentali şi executivi de companii scot la iveală detalii necu­noscute anterior legate de modul în care un orăşel din sud-vestul Poloniei a îndeplinit toate condiţiile pentru a atrage ceea ce premierul ţării a cata­logat drept cea mai mare investiţie greenfield în istoria sa.

Polonia i-a impresionat iniţial pe executivii Intel cu viteza cu care a răspuns întrebărilor, spun aceştia. „Când am început procesul, nu ne gândiserăm la Polonia“, a declarat CEO-ul Intel Pat Gelsinger pentru Reuters. „Mai apoi însă, am căpătat un sentiment puternic că guvernul ţării chiar vrea ca lucrurile să meargă“.

Polonia a început să curteze Intel în iulie 2021. Oficiali guvernamentali şi municipali s-au întâlnit cu com­pania în mod repetat în următorii doi ani.

Două agenţii guvernamentale, PAIH şi ARP, au jucat un rol-cheie în cadrul procesului.

Multe întâlniri au avut loc remote din cauza restricţiilor din pandemie. Mai târziu, Marcin Fabianowicz, director în cadrul PAIH, s-a întâlnit cu doi executivi ai Intel. „După prima întâlnire directă, am fost convins că Polonia are o şansă. Discuţiile au fost calde“.

Când Intel şi-a anunţat investiţiile europene în martie 2022, însă, Germania a fost beneficiară, în timp ce Intel a anunţat Polonia că doar îşi va extinde unitatea din Gdansk.

Polonia nu a renunţat, însă, reuşind în cele din urmă să încheie un acord în cadrul unei întâlniri de două zile.

Oficiali guvernamentali şi municipali au gândit în mod confidenţial strategiile de atragere a Intel. O echipă de la o agenţie care promovează dezvoltarea oraşului Wroclaw a pregătit o prezentare evidenţiind calitatea vieţii, facilităţile pentru familii, şcolile, pistele de bicicletă, bazinele de înot şi date economice şi demografice.

Executivii Intel au fost impresionaţi şi de faptul că în Wroclaw sunt campionii Poloniei la fotbal american.

Polonia speră să determine şi alte companii, ca TSMC, să investească pe plan local. Discuţiile cu TSMC au început anul trecut.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!