10 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

IT & E-commerce – Lovitură totală pentru Digi RCS-RDS! Operatorul cu cea mai rapidă reţea 5G din România. I-a luat fața – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Lovitură totală pentru Digi RCS-RDS! Operatorul cu cea mai rapidă reţea 5G din România.

Capital > HI-TECH > Lovitură totală pentru Digi RCS-RDS! Operatorul cu cea mai rapidă reţea 5G din România.

Lovitură pentru Digi RCS-RDS! Operatorul de telecomunicații Orange a informat că clienții săi au avut, în ultimii 6 ani, cele mai mari viteze medii din România, atât pentru internetul fix, cât şi pentru cel mobil.

Totodată, viteza internetului mobil la Orange s-a dublat în ultimii 6 ani, arată un raport semestrial al ANCOM privind utilizarea serviciilor de internet, realizat în baza măsurătorilor făcute de utilizatori români prin Netograf.

În 2022, viteza medie în reţeaua mobilă Orange a fost de 57Mbps, cu peste 78% mai mare decât cea a următorului clasat.

Clienții Orange s-au bucurat de o experiență pozitivă

Operatorul a susținut în comunicat că experienţa pozitivă a clienţilor Orange care folosesc serviciile de internet mobil este susţinută şi de certificarea acordată de auditorul independent LCC International.

Acesta a desemnat Orange ca fiind cea mai rapidă reţea 5G din România.

LCC International a desemnat Orange ca fiind cea mai rapidă reţea 5G din România

Performanţele obţinute de Orange în analiza ANCOM şi mai ales creşterea accelerată a vitezelor de internet mobil în special începând din 2019 se datorează şi reţelei 5G/5G+, conform informațiilor transmise de operator.

„Experienţa pozitivă a clienţilor Orange care folosesc serviciile de internet mobil este susţinută şi de certificarea acordată de auditorul independent LCC International. Acesta a desemnat Orange ca fiind cea mai rapidă reţea mobilă şi cea mai rapidă reţea 5G din România, în urma testelor efectuate în perioada 22 noiembrie – 19 decembrie 2022. Performanţele obţinute de Orange în analiza ANCOM şi mai ales creşterea accelerată a vitezelor de internet mobil în special începând din 2019 se datorează şi reţelei 5G/5G+, ce azi oferă viteze de până la 1,5 Gbps şi este disponibilă în 30 de oraşe de pe întreg teritoriul ţării”, a precizat Orange în comunicatul respectiv.

În urma datelor centralizate de aplicaţia Netograf, viteza medie de internet fix înregistrată de Orange România a crescut de 2,5 ori în ultimii 6 ani. Dacă în 2017 viteza medie de download prin cablu era de 301 Mbps, în 2022 aceasta ajunge la 803 Mbps, oferind clienţilor Orange cea mai bună experienţă de conectivitate, chiar dacă vorbim despre sesiuni intense de gaming, download sau vizionarea filmelor la rezoluţie înaltă.

Amintim că Netograf este un instrument dezvoltat de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) în beneficiul utilizatorilor, fiind o platforma independentă şi obiectivă, pentru măsurarea experienţei de conectivitate fixă şi mobilă.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!