30 C
București
duminică, iulie 21, 2024

IT & E-commerce – Michael Tsamaz, la ultima discuţie cu analiştii înainte de a părăsi grupul OTE: Am fost foarte ataşat de piaţa din România, din păcate piaţa a devenit foarte dificilă, aşa am ajuns la exit. Grupul elen „nu are nimic nou de anunţat” în legătură cu vânzarea companiei de telefonie mobilă din România – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Grupul OTE, condus de Michael Tsamaz, a alocat investiţii de capital de 11,1 mil. euro în România în primul trimestru din 2024, mai mari cu 11% faţă de anul precedent ♦ În primul trimestru din 2024 veniturile Telekom România Mobile au scăzut cu 4%, la 66 mil. euro, iar profitul operaţional cu 20%, la 2,8 mil.

Grupul OTE, condus de Michael Tsamaz, a alocat investiţii de capital de 11,1 mil. euro în România în primul trimestru din 2024, mai mari cu 11% faţă de anul precedent

♦ În primul trimestru din 2024 veniturile Telekom România Mobile au scăzut cu 4%, la 66 mil. euro, iar profitul operaţional cu 20%, la 2,8 mil. euro.

Piaţa din România a devenit „prea dificilă” şi „plină de provocări”, astfel că OTE a fost nevoit să ia decizia de a-şi vinde ope­ra­­ţiunile, a declarat Michael Tsamaz, CEO al gru­­pului elen de teleco­mu­nicaţii, în ultima sa discuţie cu analiştii şi media pe marginea rezultatelor finan­­ciare trimestriale înainte de a părăsi compania, la finele lunii iunie.

Tsamaz, care conduce OTE din noiembrie 2010, a fost un suporter al pieţei din România şi a susţinut investiţiile grecilor pe piaţa locală, inclusiv din poziţia de CEO al grupului Cosmote.

„Am fost foarte ataşat de piaţa din România, dar din păcate piaţa a devenit foarte, foarte dificilă, plină de provocări şi aşa am ajuns la decizia de exit”, a afirmat Tsamaz, răspunzând unei întrebări adresate de Ziarul Financiar despre situaţia din România.

„Nu avem nimic nou de anunţat în legătură cu procesul de exit din România. Când va apărea ceva nou, vom transmite noutăţile. Strategia noastră rămâne aceea de a stabiliza performanţa în România şi de a face tot ce ştim mai bine pentru a creşte valoarea companiei”, au răspuns întrebării ZF ceilalţi reprezentanţi ai OTE prezenţi în conferinţa telefonică dedicată rezultatelor financiare din primul trimestru al anului. OTE a anunţat în noiembrie 2023 că a intrat în negocieri de vânzare cu un grup de investitori locali. Pe durata conferinţei, reprezentanţii OTE au primit întrebări despre România şi de la analişti ai unor bănci.Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!